Acasă Sport Fotbal – Juniori / Portarul Chelaru şi atacantul Lupei, Selecţionaţi pentru trialul...

Fotbal – Juniori / Portarul Chelaru şi atacantul Lupei, Selecţionaţi pentru trialul lotului tricolor Under 17

1112
0
DISTRIBUIȚI

 

l cei doi elevi ai profesorului Lidi Chertic urmau să fie folosiţi, ieri, în meciul test de la Chiajna, programat de selecţionerul Bogdan Argeş Vintilă în compania echipei juniorilor tricolori Under 18 l dacă vor fi păstraţi în lotul tricolor U-17, Chelaru şi Lupei au şansa de a participa la Turul de Elită, fază premergătoare turneului final al Campionatului European

Rămasă pe loc retrogradabil în ierarhia la zi a celei mai importante competiţii interne de fotbal, gruparea FC Ceahlăul stă între cele mai bine cotate cluburi din ţară dar în clasamentul unei altfel de întreceri pe plan naţional.

Marius Chelaru şi Vasile Lupei jr sunt ultimii doi (dar nu şi cei din urmă) jucători selecţionaţi din curtea taberei pietrene de primă ligă, la acţiunile lotului tricolor. Plecaţi de acasă de luni spre Centrul Naţional de la Mogoşoaia, cei doi elevi pregătiţi în cadrul lotului FC Ceahlăul de profesorul Lidi Chertic urmau să susţină, ieri, acţiunea trial la echipa naţională de juniori Under 17. Bogdan Argeş Vintilă este selecţionerul care urmează să decidă în ce măsură se poate baza sau nu, la viitoarele acţiuni oficiale, pe aportul ambilor sau măcar a unuia dintre cei doi juniori pietreni. Ieri, Marius Chelaru şi Vasile Lupei jr au avut de înfruntat, într-un joc de testare, selecţionata tricoloră Under 18, condusă de Andrei Spier. Meciul trial a fost programat pe terenul grupării Concordia Chiajna.

Juniorii Ceahlăului, între cei 94 de copii convocaţi pentru selecţie

Echipa naţională de juniori Under 17 a României este calificată la Turul de Elită. În ultimele acţiuni programate, noul selecţioner Bogdan Vintilă îi caută pe cei 18 jucători care să-l ajute în obţinerea calificării la turneul final al Campionatului European. Nu mai puţin de 94 de jucători născuţi în anul 1998, a avut la dispoziţie Vintilă, în testele stabilite. Tragerea la sorţi a grupelor Turului de Elită se va desfăşura astăzi, de la ora 11.40, la Nyon. Selecţionata României se află în urna a doua valorică.

Şansă mare pentru o carieră strălucită

În cazul în care vor fi selecţionaţi de Bogdan Vintilă în lotul lărgit tricolor U-17, portarul Marius Chelaru şi atacantul Vasile Lupei jr de la FC Ceahlăul vor participa şi la următoarea acţiune de pregătire a Turului de Elit. Testul tinerilor noştri jucători va fi unul special, anunţat în perioada 11 şi 18 decembrie.

Pentru începutul respectivului stagiu, România U17 se va pregăti patru zile în centrul de la Mogoşoaia, iar pe 15 decembrie echipa tricoloră va pleca la Paris. În Franţa, selecţionata lui Vintilă a fost invitată să joace un meci de pregătire, în compania echipei naţionale similare a gazdelor, pe 17 decembrie, începând cu ora 15.30 (ora României).

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.