Acasă Sport Fotbal – Juniori / Pe Borzoghean, de mâine până duminică, Juniorii C...

Fotbal – Juniori / Pe Borzoghean, de mâine până duminică, Juniorii C ai Ceahlăului forţează calificarea în turneul semifinal

2032
0
DISTRIBUIȚI

l în grupa A preliminară, alături de reprezentanţii noştri mai fac parte formaţiile FC Botoşani şi Sporting Club Vaslui l în cealaltă grupă se nîtâlnesc Rapid CFR Suceava, LPS Iaşi şi Aerostar Bacău

Şi fără echipa fanion a oraşului – FC Ceahlăul (grupare retrogradată în Liga a V-a nemţeană şi mai aproape ca oricând de faliment!), meciurile de fotbal continuă la Piatra-Neamţ. Nu oriunde, ci chiar pe terenul principal al arenei „Municipal“. Începând de mâine, joi 2 iunie şi până duminică 5 iunie, stadionul de pe Borzoghean va fi gazdă a me-ciurilor din cadrul unui nou turneu zonal de fotbal. Acesta este destinat categoriei juniorilor C, copii născuţi în anii 2001 şi 2002. Gazdele sunt reprezentate în competiţie de formaţia FC Ceahlăul, pregătită de profesorul Gabi Rădulescu. Alături de pietreni, pentru singurul loc ce asigură calificarea la turneul semifinal al respectivei categorii de vârstă se mai luptă alte cinci echipe.

 

Tragere la sorţi făcută la FRF

 

Înainte de startul competiţiei, la sediul Federaţiei Române de Fotbal (Departamentul Copii şi Juniori) a fost efectuată tragerea la sorţi şi direcţionarea fiecărei formaţii în seriile turneului zonal pietrean. Astfel, pietrenii vor avea de înfruntat în grupa A pe FC Botoşani (joc ce va începe joi de la ora 16), respectiv pe Sporting Club Vaslui (meci programat pentru ziua de sâmbătă, de la ora 16).

În cealaltă serie preliminară a turneului zonal pietrean au fost repartizate grupările Rapid CFR Suceava, LPS Iaşi, respectiv Aerostar Bacău. Joi, după meciul FC Ceahlăul – FC Botoşani, de la ora 18 se va juca partida LPS Iaşi – Rapid CFR Suceava. Vineri sunt programate disputele FC Botoşani – Sporting Club Vaslui (ora 16), respectiv Rapid CFR Suceava – Aerostar Bacău (ora 18), iar sâmbătă se joacă FC Ceahlăul – Sporting Club Vaslui (ora 16) şi Aerostar Bacău – LPS Iaşi (ora 18). Formaţiile câştigătoare ale celor două serii preliminare îşi vor disputa ulti-mul act (finala) în ziua de duminică, începând cu ora 11, iar câştigătoarea va obţine dreptul de participare pentru turneul semifinal. Acesta va fi organizat în două zone, cu câte patru formaţii participante.

 

„Copii serioşi, talentaţi şi care promit o carieră frumoasă“

 

Pe Borzoghean, în curtea stadionului „Municipal-Ceahlăul“, intrarea este liberă la meciurile turneului zonal de juniori C, în toate cele patru zile de competiţie. Ca observator din partea Federaţiei Române de Fotbal, la competiţia din Piatra-Neamţ a fost delegat ieşeanul Marian Moldovan. „Vrem să facem o figură frumoasă prin jocuri bune!“, a declarat profesorul Gabi Rădulescu. Acesta speră ca dintre tinerii jucători pe care-i are în grupa de instruire, câţi mai mulţi să facă pasul spre marea performanţă. „Sunt copii serioşi, talentaţi şi care promit o carieră frumoasă“, a adăugat antrenorul grupei juniorilor C de la FC Ceahlăul.

 

Creţu a semnat cu Dinamo; urmează şi alţii, la noi grupări

 

Patru dintre elevii profesorului Rădulescu au trecut cu bine de testele pentru promovarea în cadrul Centrului de Excelenţă de la Buzău. Din toamnă, mijlocaşii Anthony Gabor, Denis Domşa, respectiv atacanţii Adrian Olteanu şi Antonio Agafiţei, cu acordul părinţilor, au oportunitatea de a face pasul spre respectivul Centru de Excelenţă. Din grupa juniorilor născuţi în anul 2000, condusă de acelaşi profesor Gabi Rădulescu, cu recomandări foarte bune primite după testele susţinute în cadrul Centrului de Excelenţă de la Târgu-Mureş,          s-au întors acasă mijlocaşul Giani Creţu (16 ani) şi fundaşul central Cristian Botezatu (15 ani). Apropiaţii jucătorului susţin că primul dintre cei doi juniori pietreni din curtea FC Ceahlăul a fost deja înregimentat de noua sa grupare, Dinamo Bucureşti.  Un alt jucător achiziţionat încă de anul trecut de clubul Dinamo Bucureşti este Andrei Paizan, în vreme ce Răzvan Mateeş (aflat la grupa celor născuţi în anul 2003, figurează şi el în vederile scoute-rilor echipei din capitală.

Tot din grupa de juniori a profesorului Gabi Rădulescu, în ve-derile selecţionerului lotului tricolor U-16, Gabriel Manolache, de la Piatra-Neamţ mai sunt Rareş Florea (portar) şi Vlăduţ Andres (fundaş central). La rândul lor, Adrian Olteanu şi Antonio Agafiţei au stârnit interesul oficialilor clubului Ardealul Cluj pentru eventualitatea unui posibil transfer.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.