Acasă Sport Fotbal: Încă o doză de speranţă la FC Ceahlăul

Fotbal: Încă o doză de speranţă la FC Ceahlăul

10775
3
DISTRIBUIȚI

În cea mai grea perioadă trăită din punct de vedere financiar, clubul pietrean de fotbal Ceahlăul se zbate şi refuză să moară cu falimentul agăţat de gât. Când mulţi dintre apropiaţii grupării de pe Borzoghean se grăbesc să cânte prohodul taberei galben-negrilor, vestea îmbucurătoare o anunţă administratorul judiciar. Mai exact, chiar cei care deţin puterea de decizie la FC Ceahlăul. Aceştia lasă de înţeles că nu mai vor să pomenească despre ideea falimentului în cadrul clubului de pe Borzoghean. „Scopul nostru important este să reuşim să evităm această postură la FC Ceahlăul. Pentru asta muncim, de aceea ne zbatem să găsim pârghiile potrivite în relansarea activităţii în salvarea de la faliment a clubului“, declară reprezentanţii administratorului judiciar. Aceştia din urmă sunt recunoscuţi pe perioada insolvenţei drept singurii diriguitori ai clubului pietrean de fotbal.

Tribunalul a amânat decizia finală, Massone este tot administrator special

Ieri, Tribunalul Neamţ a decis amânarea, timp de şapte zile, a unui răspuns final care să confirme decizia stabilită, în prima parte a lunii, de către Adunarea Creditorilor FC Ceahlăul. În unanimitate de voturi, creditorii au convenit să-i ridice italianului Angelo Massone dreptul de a mai reprezenta clubul pietrean de fotbal în calitate de administrator special. „De când a preluat puterea în club, Massone nu a făcut nimic! Lumea îl cunoştea aici ca acţionar majoritar, deci chiar principalul finanţator la echipă, dar el momentan figurează înscris la masa credală, cu pretenţii de a-şi recupera banii şi «investiţia» făcută la club. Nouă ni se pare absurd să te numeşti finanţator, dar în acelaşi timp să ai pretenţii de recuperare a banilor daţi echipei. În plus, de când a băgat clubul în insolvenţă, nu a venit cu niciun plan, concret, de reorganizare a activităţii“, sună reproşurile pe care o parte dintre creditori (investitorii echipei) i le aduc lui Angelo Massone.

„95% din banii intraţi în club sunt aduşi de mine“

În replică, italianul susţine că de la sosirea lui în curtea FC Ceahlăul, „95% din banii intraţi în club sunt banii aduşi de mine şi de grupul de care aparţin“. Solicitarea lui Massone, „pentru depunerea unor înscrisuri oficiale“ a semnificat motivul care i-a convins pe reprezentanţii Tribunalului Neamţ în stabilirea amânării, cu o săptămână, a deciziei finale pentru ridicarea dreptului posturii de administrator special la FC Ceahlăul.

„Am reuşit să strângem ceva fonduri, o mică injecţie de capital“

Din toată această „telenovelă“ cu joaca de-a investitorul, pe Borzoghean, cel mai mult au de suferit angajaţii clubului. Pentru aceştia, tot administratorul judiciar ţine să anunţe prima veste bună, venită după o secetă continuă de mai bine de jumătate de an. „Am reuşit să strângem ceva fonduri! Nu sunt suficiente pentru ceea ce ne-ar trebui, însă reprezintă o mică injecţie de ca-pital“.

Astăzi însă, cea mai mare parte a jucătorilor lotului divizionarei secunde FC Ceahlăul pot invoca, prin intermediul memoriilor depuse la Comisia de Etică şi Disciplină a FRF, dreptul de a deveni liberi de contract. 18 septembrie 2015 semnifică momentul când se împlinesc, legal, cele 90 de zile de când jucătorii nu şi-au mai primit bani pe perioada în care clubul a intrat în insolvenţă.

„Meciul“ fără rezultat final: creditori vs Massone

De partea cealaltă, creditorii importanţi de la FC Ceahlăul lasă de înţeles ideea că s-ar fi găsit acel grup de investitori salvatori. „Sunt oameni dispuşi să facă acel efort necesar, bazat pe contracte reale şi cu asumarea tuturor responsabilităţilor, pentru ieşirea clubului din criză“. Respectivei perspective anunţată dinspre grupul creditorilor, italianul Massone a replicat că va face nu unul, ci o sută de paşi înapoi, lăsându-i la comandă pe cei care au anunţat că vor să facă bine FC Ceahlăului. „Este momentul ca aceste persoane care au declarat că pot să ajute clubul, să o facă! Dacă rămân, va fi un boicot împotriva clubului, deci am decis să las spaţiu celor care vor să ajute imediat“

„Mă retrag, au învins!“ vs „Nu pleacă, va dori o compensare!“

Massone aproape garantează că va abandona clubul imediat. „Cine spune că trebuie să mă retrag, iată acum a învins, dar trebuie să ajute imediat jucătorii şi toţi angajaţii din club. Acesta este mesajul meu!“. Vorbele lui Massone nu au darul de a-i convinge pe creditorii principali de la FC Ceahlăul. „Cu toţii, ştim bine că nu se va întâmpla, întocmai, ceea ce spune italianul! Massone, cum îl cunoaştem, va dori o compensare pentru a pleca definitiv din club, însă nu ştim cât i s-ar cuveni aşa ceva, lui“.

„Zilele cu adevărat de supravieţuire au devenit acum ore“

Aceeiaşi creditori principali din clubul de fotbal pietrean caracterizează perioada imediată drept zile cu adevărat de supravieţuire, pentru toată activitatea ce ţine de echipa FC Ceahlăul. „Situaţia se agravează pe zi ce trece, iar zilele de supravieţuire au ajuns acum de ordinul orelor. Reticenţa lui Massone de a pleca din club se răsfrânge, din păcate, asupra echipei, a jucătorilor şi a oraşului până la urmă“.

Italianul vrea control total în schimbul achitării datoriilor

Şi totuşi, nu mai departe de miercuri seară, Angelo Massone declara, oficial, că dispune de fondurile necesare ce pot ajuta clubul (pe care el l-a preluat la începutul anului) să iasă din criza financiară. În schimbul respectivei injecţii de capital, italianul a cerut controlul total asupra clubului. Concret, Massone s-a angajat că achită restanţele salariale la zi ale angajaţilor, în schimbul restului acţiunilor, rămase în posesia celui de-al doilea acţionar al FC Ceahlăul, Viorel Măstăcăneanu. „E normal să se întâmple asta atât timp cât eu am venit aici să fac o afacere, nu acte de binefacere!“.

„Creditorii au puterea. Dacă nu aduc bani, clubul intră în faliment“

Până la momentul altor negocieri asupra tranzacţiei de cedare a întregului pachet de acţiuni către Angelo Massone a intervenit decizia administratorului judiciar de la FC Ceahlăul. Acesta a împiedicat perfectarea variantei respective. „În perioada de observare a insolvenţei nu se pot nici vinde şi nici cumpăra acţiuni. Se pot face, în schimb, acorduri pentru viitor“, sună completarea administratorului judiciar de la FC Ceahlăul. La rândul său, Massone zice că este dispus să cedeze, chiar şi gratis, acţiunile sale în formă juridică corectă. Acest nou sezon de campionat la nivelul eşalonului secund va costa pe FC Ceahlăul aproximativ un milion de euro. „Aştept să văd dacă va colabora cineva sau nu. Acţiunile sunt la dispoziţie, gratis. Creditorii au cerut puterea, acum trebuie să pună bani pentru plata restanţelor către jucători. În caz contrar, clubul intră în faliment!“, a încheiat italianul.

(Ciprian AVĂDANEI)

3 COMENTARII

  1. imi place strategia pusa la cale de baietii destepti, adevaratii jefuitori ai banilor alocati clubului ceahlaul.acum toata ura sustinatorilor se duce spre massone, un smecher si el ratacit pe plaiurile nemtene.cauzele insolventiei sunt dinainte de al pacali pe italian.majoritarii de la club nu renuntau la aceasta binefacere daca mai erau sanse.ciprian specialist in falimente si actionar semnificativ la club avea toate datele la vedere.numai convingerea ca nu se mai poate face nimic iau determinat pe cei doi actionari semnificativi sa-l atraga pe massone.garant ca totul va decurge normal a fost lasat mestecaneanu.acum actiunea in instanta privind insolventa are in vedere debarcarea italianului si aprobarea unui program de redresare.cand se vor incurca vor apela la specialistul de la clubul din comuna voluntari.FRUMOASA STRATEGIE!!!!!!

  2. […] În cea mai grea perioadă trăită din punct de vedere financiar, clubul pietrean de fotbal Ceahlăul se zbate şi refuză să moară cu falimentul agăţat de gât. Când mulţi dintre apropiaţii grupării de pe Borzoghean se grăbesc să cânte prohodul taberei galben-negrilor, vestea îmbucurătoare o anunţă administratorul judiciar. http://realitateamedia.ro/fotbal-inca-o-doza-de-speranta-la-fc-ceahlaul/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.