Acasă Sport Fotbal – FC Ceahlăul / Italianul este aşteptat astăzi la Piatra-Neamţ, dar...

Fotbal – FC Ceahlăul / Italianul este aşteptat astăzi la Piatra-Neamţ, dar nu cu fericitul „Plan B“ pentru echipa galben-negrilor, aşa cum anunţase: Massone pregăteşte documentele pentru declararea insolvenţei la FC Ceahlăul

1514
4
DISTRIBUIȚI

 

l „Este încă un pas pe care clubul îl face către faliment! Cei mai mulţi dintre muncitori au început deja să-şi caute un alt loc de muncă, siguri că nu-şi vor mai putea recupera salariile restante, ajunse aproape de a patra lună de întârziere“, spun angajaţii clubului de pe Borzoghean

Italianul Angelo Massone şi-a anunţat pentru ziua de astăzi revenirea la Piatra-Neamţ. După o perioadă de mai multe săptămâni de absenţă din viaţa echipei, acesta nu aduce, nicidecum, acel fericit „Plan B“ pentru redresarea clubului în plan financiar ori cu soluţiile perfecte pentru atacarea unei promovări imediate în Liga 1, începând cu sezonul 2015-2016.

Scopul noii prezenţe a italianului în curtea FC Ceahlăul ìi va întrista probabil pe simpatizanţii echipei şi mai mult decât la momentul noii retrogradări în eşalonul secund. Considerat pe mai departe drept acţionarul majoritar în cadrul grupării pietrene de fotbal, Massone pregăteşte, chiar de astăzi, documentele necesare pentru declararea procedurii de insolvenţă la FC Ceahlăul.

Anunţ telefonic, către Crăcană, prin intermediul unui traducător

În urmă cu o săptămână, Angelo Massone a cerut printr-un comunicat adresat la club, demisia pietreanului Viorel Măstăcăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie la FC Ceahlăul. Ieri, la telefon, prin intermediul unui traducător, Massone a transmis mesajul său cu insolvenţa  la FC Ceahlăul doar lui Gelu Crăcană. Fostul ofiţer de presă al clubului pietrean de fotbal a rămas, acum, singura persoană care-i mai face cunoscute italianului intenţiile cu gruparea de pe Borzoghean. „Vine la club pentru a pregăti documentele necesare declarării insolvenţei FC Ceahlăul!“, a confirmat Crăcană. Curios este faptul că Massone continuă să aibă încredere totală în Gelu Crăcană, despre care nu ştie că, aflat şi el pe lista restanţierilor cu salariul la FC Ceahlăul, şi-a găsit un alt serviciu. „De luni am devenit consilierul primarului Sorin Ouatu, acasă la mine, în comuna Ştefan cel Mare“.

Fără soluţii viabile, din august FC Ceahlăul ar putea intra în faliment

Odată cu declararea stării de insolvenţă, planul italianului se vrea a fi unul foarte simplu. Dacă până în luna august nu găseşte, în Italia sau chiar în România, alţi doi-trei acţionari care să-l ajute financiar în ideea redresării FC Ceahlăul, atunci lui Massone nu-i va rămâne decât să declare falimentul grupării unde deţine pachetul majoritar de acţiuni.

Vestea că patronul Angelo Massone intenţionează să declare insolvenţa la FC Ceahlăul nu-i mai sperie cu nimic pe muncitorii de la stadion ori pe angajaţii din sediul clubului. O parte dintre aceştia s-au cerut în şomaj, iar restul (cei mai mulţi) au început să-şi caute un alt loc de muncă prin oraş. Cert este doar faptul că, de la o săptămână la alta, în curtea grupării FC Ceahlăul situaţia devine din ce în ce mai nepotrivită performanţei.

Gantere dispărute din sala de forţă. „Fiecare încearcă să-şi recupereze salariile neachitate“

„Alarmantă era deja acum o lună de zile! Acum, cu fiecare zi ce trece, ne apropiem de faliment. Din sala de forţă, deja au început să dispară câteva gantere, iar reprezentanţii Poliţiei Locale nu ştiu cât vor mai fi de găsit pe la poarta stadionului. Probabil că fiecare dintre muncitori încearcă să-şi «recupereze» salariile neachitate de la club, aşa cum cred ei de cuviinţă. Restanţele au ajuns aproape de a patra lună de întârziere. Într-o lună şi jumătate este foarte posibil să apară acel lacăt mare pe porţile stadionului“, spunea unul dintre angajaţii FC Ceahlăul.

Nicio poziţie oficială de la club

„Din acest moment sunt singurul punct de referinţă al FC Ceahlăul şi nimeni altcineva nu are voie să vorbească în numele clubului“, spunea italianul Angelo Massone în comunicatul prin care anunţa demisia pietreanului Viorel Măstăcăneanu din funcţia de preşedinte al CA. În lipsa acţionarului majoritar, cu directorul sportiv Ioan Mironaş plecat în concediu, ieri, pe Borzoghean n-am putut afla nicio poziţie vizavi de viitorul FC Ceahlăul. Mai mult, nici Viorel Măstăcăneanu nu mai poate face declaraţii oficiale despre club, la solicitarea patronului italian.

(Ciprian AVĂDANEI)

4 COMENTARII

  1. Urmeaza sa vanda ce pot vinde din parodiile de jucatori ,fura si banii aia si gata cu Ceahlaul…..Dar autoritatile orasului de ce dorm????? Oare nu trebuie sa traga la raspundere pe cineva????

    • Nu prea au ce vândă din simplul fapt ca majoritatea erau pe final de contract, iar resturile ramase au depus memorii pentru a deveni liberi de contract pe motiv de restante salariale.

      Autoritățile nu s-au implicat în momentul în care județul a avut echipa de handbal care defila în campionatul intern și evolua onorabil în Liga Campionilor. De ce ar face-o acum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.