Acasă Sport Fotbal – „Danone Nations Cup“, juniori Statele Unite ale Americii / Descoperit,...

Fotbal – „Danone Nations Cup“, juniori Statele Unite ale Americii / Descoperit, crescut şi format la LPS de profesorul Constantin Pancu, Pietreanul Matei Moraru va participa la Campionatul Mondial din New York!

1753
0
DISTRIBUIȚI

Cel mai important eveniment mondial de fotbal pentru copii este anunţat între 22 şi 24 septembrie în Statele Unite ale Americii. În prestigioasa competiţie, oraşul Piatra-Neamţ va fi reprezentat de pietreanul Matei Moraru. Supranumit de mulţi drept „noul Messi“, puştiul a fost descoperit şi format pentru performanţă în curtea Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamţ. Cel care a stat la baza promovării lui Matei a fost cunoscutul profesor Constantin Pancu. Acesta este antrenorul care a stat şi la baza formării internaţionalului Alexandru Maxim şi a portarului Alberto Cobrea şi a fundaşului Andrei Marc pentru înalta performanţă.

Pe când începea „să facă ochi în fotbal“ şi să-şi demonstreze talentul în curtea taberei LPS-ului pietrean, asemeni lui Maxim, Matei Moraru a luat drumul Feleacului, spre Cluj. Cei care s-au grăbit să-l înregimenteze, fie şi pentru o perioadă de împrumut, au fost reprezentanţii echipiei ardelene Luceafărul. Cu această formaţie, pietreanul a câştigat, în acest an, titlul de campion naţional la nivelul categoriei de vârstă juniori E. În plus, sportivul nostru a pus mâna şi pe cel mai râvnit trofeu de la această secţiune: „Cupa Hagi Danone“. Respectiva postură le garantează lui Matei Moraru şi coechipierilor lui de la Cluj participarea la primul turneu de campionat mondial. Unul rezervat copiilor sub 12 ani şi programat în celebrul New York, în partea a doua a lunii septembrie. În Statele Unite, tânărul fotbalist Matei Moraru şi ceilalţi colegi de echipă sunt creditaţi cu oportunităţi mari de a câştiga titlul mondial. „Avem o echipă foarte bună. Abia aşteptăm să mergem la New York! Mă bucur că jucăm în tricouri ca ale Barcelonei, mai ales că idolul meu este Lionel Messi“, a mărturisit vedeta ardelenilor, pietreanul Matei Moraru.

„Un mic fotbalist el este deja“

„Matei Moraru este un nume de me-morat, de ţinut minte pentru viitorul fotbalului românesc!“, garantează şi reprezentanţii care s-au ocupat în vara acestui an de organizarea turneului tradiţional în România, „Cupa Hagi – Danone“. Colaboratorii „Regelui“ Hagi susţin că pietreanul Moraru, pe post de atacant, are tot ce-i trebuie ca să ajungă un mare fotbalist. „Un mic fotbalist el este deja! L-am urmărit la turneul final de la Constanţa al Cupei Danone şi n-am putut să nu remarcăm asemănarea izbitoare cu Messi. Este leit starul argentinian la stilul de joc, mai ales la felul în care îşi driblează adversarii şi la viteza cu care conduce mingea la picior“, au declarat organizatorii turneului „Cupa Hagi -Danone“.

Matei Moraru este cel mai recent membru al campioanei naţionale la categoria sub 12 ani. Ajuns în urmă cu un an la Cluj de la Piatra-Neamţ, „Messi“ Moraru s-a integrat imediat în echipa Luceafărul. Faptul că a devenit abonat la gol a fost confirmat şi în finala „Cupei Hagi-Danone“, când a înscris al doilea gol al meciului în finala câştigată împotriva celor de la Dinamo. Dacă va încheia cu succes competiţia din faza grupelor la Campiona-tul Mondial american, Matei Moraru şi ceilalţi juniori de la Luceafărul Cluj vor întalni la turneul Danone Nations Cup reprezentantele din Argentina, Algeria şi Ungaria.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.