Acasă Sport Fotbal – Campionatul judeţean, play-off: Teiul Poiana Teiului este campioana Neamţului în...

Fotbal – Campionatul judeţean, play-off: Teiul Poiana Teiului este campioana Neamţului în 2017

1175
0
DISTRIBUIȚI

AS Teiul Poiana Teiului – CS Bradu Borca 4-1 (1-0)

Gruparea nemţeană de Liga a IV-a Teiul Poiana Teiului a devenit noua campioană judeţeană la fotbal. În primul eşalon judeţean (Liga a IV-a), elevii coordonaţi de instructorul sportiv Lucian Cozma au obţinut titlul sâmbătă 10 iunie, la Roznov, în ultima etapă (cea cu numărul trei) din cadrul turneului play-off (locurile I-IV). Pentru a fi siguri de câştigarea întrecerii fotbalistice Liga a IV-a, cei de la Teiul mai aveau nevoie şi de un rezultat de egalitate în confruntarea cu rivalii de la Bradu Borca. De partea cealaltă, ocupanta locului II în clasamentul dinaintea finalei pentru titlu, Borca era obligată să câştige duelul direct cu vecinii din Poiana Teiului. Până la urmă, finala avea să fie una spectaculoasă, acompaniată şi de galeriile celor două adversare.

Jocul Teiul – Bradu a fost arbitrat de Ovidiu Arusoaiei – Cosmin Cercel şi Vlad Ţăranu, iar în calitate de observator a figurat Marius Nastasă (Piatra-Neamţ).

 

Borca, replică palidă în cel mai important meci

Începută sub semnul prudenţei, tatonării şi al spionării adversarului direct, finala campionatului judeţean de sâmbătă a oferit ambelor combatante oportunitatea de a marca în prima repriză. Primii care au forţat marcarea golului au fost cei de la Borca, însă şutul lui Huţanu a fost blocat. Nici Nuţu nu a avut sorţi de izbândă, acesta fiind blocat de portarul Gabi Coşa. În min. 12, acelaşi goal-keeper adus de la Bacău îşi salvează echipa de la un gol după lovitura de cap a căpitanului Dumitru, venită din lovitura liberă executată de Ruxandari. Finalul primei reprize a aparţinut celor de la Poiana Teiului. Deschiderea scorului avea să vină în urma unei faze fixe: centrare dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă în direcţia de atac a Teiului, iar Doboş marchează cu o lovitură de cap, pe fondul lejerităţii dovedită de fundaşii Bradului.

Alexandru Negru a reuşit „tripla“

Până la finalul primei reprize, tot cei de la Poiana Teiului şi-au permis să mai irosească o mare oportunitate de a-şi mări dife-renţa. 2-0 s-a făcut în prima parte a actului secund, iar reuşita i-a aparţinut lui Alexandru Negru, în flancul drept al apărării adverse. Rămasă groggy, echipa Bradului mai încasează alte două goluri, la interval de un singur minut (62, 63), marcator fiind tot Alexandru Negru, una dintre reuşite fiind dintr-un penalty corect acordat. De partea cealaltă, Borca s-a mulţumit doar cu golul de onoare, izbutit de golgeterul Nuţu în minutul 80. Din nefericire, în încercarea de a reduce mai mult diferenţa, Bradu îşi mai trece în cont doar o singură ocazie: şutul lui Stângaciu (min. 85), trecut razant cu transversala. Teiul a început în formula: Coşa – Matei, Panainte, Costin, Acuculiţei – Şerban, Câmpanu – Doboş, M. Alexandru, Furtună – Al. Negru. Cei de la Bradu au avut următorul „unsprezece“ de start: Iftimie – Pisică, Andrei, Dumitru, Gârlă – Stângaciu, Guţă, Ruxandari, Lupaşcu – Nuţu, Huţanu.

Răuceşti – Cordun 5-2

Înaintea finalei dintre Poiana Teiului şi Borca, sâmbătă, pe acelaşi teren de la Roznov s-a disputat jocul între Speranţa Răuceşti şi Moldova Cordun. Primii s-au impus cu 5-2 (3-1) graţie reuşitelor lui Radu Miron (2), Ciocoiu şi Cucoş. În acel joc, Miron a ratat şi o lovitură de pedeapsă.

Pentru campioana judeţului Neamţ în Liga a IV-a, Teiul Poiana Teiului vor urma jocurile (tur-retur) din cadrul „barajului“ de promovare în următorul sezon la nivelul campionatului Ligii a III-a. Adversara reprezentanţilor noştri va fi formaţia CSM Focşani 2007, câştigătoarea campionatului judeţean în judeţul Vrancea. În plus, cei de la CSM Focşani şi-au asigurat sâmbătă şi succesul în cadrul întrecerii judeţene la nivelul Cupei României, pentru ediţia 2017. Cele două jocuri de „baraj“ sunt stabilite a se desfăşura pe 17 şi 24 iunie, primul meci fiind găzduit la Bicaz, locaţia considerată gazdă a celor de la Poiana Teiului.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.