Acasă Sport Fotbal – Campionatul judeţean / În urma incidentului de duminică la Grumăzeşti,...

Fotbal – Campionatul judeţean / În urma incidentului de duminică la Grumăzeşti, AJF a dictat cea mai mare amendă în fotbalul nemţean

1051
0
DISTRIBUIȚI

 

l brancardierul Ionel Manoliu de la AS Grumăzeşti şi un spectator localnic, Ion Armanu, l-au trântit la pământ şi l-au lovit, cu pumnii şi picioarele, pe arbitrul meciului l incidentul s-a petrecut când jocul se terminase, iar arbitrii şi jucătorii se aflau în drum spre vestiare l pe teren, disputa nu a ridicat niciun fel de probleme arbitrajului, între două echipe liniştite şi lipsite de griji

Duminică, la runda cu numărul 10 din turul întrecerii Ligii a IV-a nemţene de fotbal, singurul joc ce a născut probleme odată cu terminarea partidei de pe teren a fost cel de la Grumăzeşti. Surprinzător, toate meciurile desfăşurate pe teren au caracterizat o etapă liniştită, lipsită de rezultate surpriză şi, mai important, de acordarea cartonaşelor roşii. Şi partida de la Grumăzeşti, unde gazdele au primit vizita celor de la Cimentul Bicaz, a opus două echipe liniştite, care nu au ridicat griji suplimentare de arbitraj. În ciuda aparenţelor, pe cât de lipsit de probleme a curs jocul în teren, pe atât de terifiant a fost „tabloul“ de la finalul partidei.

Brancardierul K1

Totul a început în drumul arbitrilor şi jucătorilor celor două echipe spre vestiare. În apropierea acestora a rămas un grup de spectatori, care au înjurat şi ameninţat brigada de arbitri. Între cei recalcitranţi s-a numărat şi Ionel Manoliu, cel care, culmea, fusese înscris pe documentele oficiale ale partidei (în raportul observatorului de joc), ca brancardier. Postura respectivă este oferită de obicei de reprezentanţii echipelor gazdă acelora care se învoiesc să transporte eventualii jucători accidentaţi din timpul meciului, pe targă, în afara terenului de joc.

În faţa vestiarului, din grupul protestatarilor s-au desprins la un moment dat brancardierul Ionel Manoliu şi un alt spectator, Ion Armanu. Aceştia s-au îndreptat spre arbitrul meciului, pe care        l-au trântit la pământ, lovindu-l mai apoi cu pumnii şi picioarele. În pofida eforturilor făcute, organul de poliţie şi alţi patru oameni de ordine n-au reuşit să evite lovirea arbitrului.

Un pumn „a sărit“ în figura delegatului echipei gazdă

Mai mult, în dorinţa de a-şi face singur dreptate, unul dintre huligani l-a lovit cu pumnul în plină figură chiar pe delegatul echipei gazdă, Marian Năstase, cel care intervenise în apărarea oficialilor jocului.

Luni, membrii Comisiei de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal au taxat incidentul pe măsura gravităţii faptelor consumate. Conform prevederilor Regulamentului Disciplinar (ediţia 2014, articolul 82), pentru defectuoasa organizare a partidei prin lipsa măsurilor de ordine propice desfăşurării jocului în condiţii optime, AJF suspendă terenul echipei AS Grumăzeşti. Perioada se întinde pe durata a patru etape. Formaţia gazdă urmează a informa condu-cerea fotbalului la nivel judeţean locul în care urmează să-şi dispute meciurile oficiale în timpul cât suprafaţa proprie de joc se află în stare de suspendare.

1.000 de lei amendă

Cei de la AS Grumăzeşti au de suportat şi o penalitate financiară, în urma gravităţii faptelor petrecute la finalul jocului de duminică. În conformitate cu punctul 84 al ROAF (Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, capitolul Amenzi), echipa AS Grumăzeşti este amendată cu suma de 1.000 lei. „Este cea mai mare amendă dictată în ultimii cinci ani, în cadrul activităţii fotbalistice la nivel judeţean“, spunea Jean Bratu, secretarul general al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ. Ca termen de plată pentru achitarea amenzii formaţiei AS Grumăzeşti a fost fixată data de 24 octombrie. În caz contrar, echipa nu va mai fi programată în etapele de campionat, începând cu runda anunţată la 26 octombrie.

AJF aşteaptă reacţia organelor de poliţie din Grumăzeşti

În plus, pe lângă sancţiunile anunţate ieri, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal Neamţ aşteaptă reacţia organelor abilitate de la Grumăzeşti, pentru aplicarea măsurilor impuse într-o situaţie gravă precum a fost episodul de la finalul jocului de duminică. „Sperăm într-o rezolvare a acestei situaţii delicate, tocmai în ideea de a nu mai fi repetate asemenea gesturi golăneşti cu prilejul jocurilor de fotbal ce au caracter oficial“, a menţionat Ioan Costin Toma, preşedintele AJF.

Rezultatele complete ale rundei a 10-a din Liga a IV-a nemţeană au fost: Arsenal Văleni – Speranţa Răuceşti 1-5 / AS Grumăzeşti – Cimentul Bicaz 0-0 / „Lupii Bistriţei“ Alexandru cel Bun – Tineretul Cândeşti 2-0 / Cetatea Tg. Neamţ – Bradul Borca 1-2 / Voinţa Ion Creangă – Viitorul Podoleni 9-3 / LPS Roman – Victoria Horia 1-3. Moldova Cordun şi Unirea Tămăşeni au avut etapă liberă.

Etapa viitoare (duminică, 19 octombrie, ora 11) programează mai multe jocuri derby, de clasament sau locale: Speranţa Răuceşti – AS Grumăzeşti / Cimentul Bicaz – Lupii Bistriţei / Tineretul Cândeşti – FC Cetatea II Tg. Neamţ / Bradul Borca – Moldova Cordun / Unirea Tămăşeni – Arsenal Văleni / Victoria Horia – Voinţa Ion Creangă.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.