Acasă Sanatate Focar la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman

Focar la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman

670
0
DISTRIBUIȚI

Spitalul Municipal de Urgenţă (SMU) Roman a intrat, de ieri, pe lista noilor focare de coronaviroză. Direcţia de Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică, spun surse din cadrul SMU Roman, conducerea instituţiei de supraveghere şi control neputând fi contactată până la ora redactării acestei ştiri. Purtătorul de cuvânt şi managerul SMU Roman se află în concediu de odihnă, iar diretorul medical, dr. Oana Onu, nu a putut fi contactat.

Potrivit informaţiile pe care le avem, până acum, este vorba despre mai multe cazuri de infectare, atât în rândul angajaţilor, cât şi în cel al pacienţilor. Reamintim că, săptămâna trecută, în alte două spitale, inspectorii sanitari au confirmat prezenţa unor focare de Covid-19. Este vorba despre Spitalul Judeţean şi Spitalul de Psihiatrie Roman. De altfel, în ultimele 24 de ore, în judeţul nostru, numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus s-a dublat faţă de ziua precedentă, fiind de 36 de confirmări, în comparaţie cu 18, câte au fost numărate luni, 7 septembrie.

Până acum, 2.401 de nemţeni au fost infectaţi, cu o rată de infectare de 5,1 cazuri la mia de locuitori. Numărul deceselor puse pe seama coronavirusului a ajuns la 85, însă ar fi de menţionat că toţi aceşti pacienţii au fost afectaţi şi de alte boli. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.136 de cazuri noi de persoane infectate. În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 7.199. Dintre acestea, 460 sunt internate la ATI. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.