Acasă Eveniment Focar de coronavirus la Colegiul „Ion Creangă“ Târgu-Neamţ

Focar de coronavirus la Colegiul „Ion Creangă“ Târgu-Neamţ

658
0
DISTRIBUIȚI

Şase dintre angajaţii Colegiului Tehnic „Ion Creangă“ Târgu-Neamţ (profesori şi personal nedidactic) sunt bolnavi de coronaviroză, testele confirmând diagnosticul. Alarma a fost dată marţi seară, Direcţia de Sănătate Publică înştiinţând atât conducerea liceului, cât şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Imediat, s-a luat decizia suspendării tuturor activităţilor în cadrul liceului.

„Eu am aflat aseară (marţi – n.r.), când m-a sunat directorul Direcţiei de Sănătate Publică. Acum se face anchetă epidemiologică şi urmează o dezinfecţie generală. Ca să preîntâmpinăm orice complicaţii, am decis, după ce am informat-o şi pe doamna ministru Anisie, să sistăm toate activităţile în cadrul liceului. De astăzi, înscrierea la sesiunea a doua de Bacalaureat a absolvenţilor de la «Ion Creangă» se face la Colegiul Naţional «Ştefan cel Mare» Târgu-Neamţ. De asemenea, activităţile de înscriere la clasa pregătitoare şi la admiterea în clasa a IX-a – etapa a doua, au fost transferate la Colegiul «Ştefan cel Mare»“, a precizat inspectorul şcolar general Mihai Obreja.

Reamintim că, încă de săptămâna trecută, un focar de coronavirus a fost confirmat la Creşa nr. 5 din cartierul pietrean Dărmăneşti.

Ancheta epidemiologică a început pe 14 iulie, după ce un medic de familie a anunţat Direcţia de Sănătate Publică despre o pacientă, salariată a creşei, cu simptome covid-19.

Au fost prelevate probe de la toate cele nouă angajate şi de la cei 15 copii care frecventau unitatea, fiind confirmate 12 cazuri (şapte angajaţi şi cinci copii). Ieri, şi patru dintre părinţii copiilor au fost confirmaţi bolnavi. (L. I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.