Acasă Cultura Festivalul de Teatru Piatra-Neamţ: Lansare de carte şi spectacolul „Rovegan“

Festivalul de Teatru Piatra-Neamţ: Lansare de carte şi spectacolul „Rovegan“

2394
1
DISTRIBUIȚI

Festivalul de Teatru Piatra-Neamţ continuă astăzi, în a şasea zi, cu lansarea volumului semnat de Carmen Mihalache „Teatru la filtru“, apărut la Editura „Junimea“, din Iaşi, şi cu prezentarea numărului al doilea al revistei de li-teratură şi artă „Antiteze“. Evenimentul va avea loc de la ora 18.00, la Teatrul Tineretului.

„Am încercat, în cartea de faţă, să strâng câteva din cronicile mele din ultimii zece ani, făcând o selecţie, desigur. Asta vrea să însemne titlul «Teatru la filtru», o mică selecţie a ceea ce am crezut că este important, semnificativ din ce am vazut în ultimii ani. «Teatru la filtru» cuprinde cronici de la evenimente, festivaluri, gale, spectacole de la Bacău, Botoşani, Buzău, Bucureşti, Iaşi, Piatra-Neamţ, aproape toate publicate în revista Ateneu (şi doar câteva în Teatrul azi). Strângând aceste marturii într-o carte, m-am lăsat sedusă de ideea că au şi ele rostul lor, fiind o încercare de a da efemerului o şansă la memorie“, a spus Carmen Mihalache despre volumul său „Teatru la filtru“.

De la ora 20.00, în Sala Mare, Arena şi Centrul de teatru Educaţional Replika, Bucureşti, prezintă spectacolul „Rovegan“, de Catinca Drăgănescu, în regia Catincăi Drăgănescu, recomandat persoanelor cu vârste peste 12 ani.

Inspirat de cartea Lilianei Nechita, „Cireşe amare“, şi realizat în urma unei ample documentări desfăşurate în localităţi din judeţul Vaslui, „Rovegan“ explorează fenomenul migraţiei motivate de sărăcie, urmărind povestea a trei generaţii de femei şi a modului în care luptă fiecare pentru o viaţă mai bună.

(Natalia RÎŞTEI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.