Acasă Economic Falimentul Neamţ Turism SA a intrat în linie dreaptă

Falimentul Neamţ Turism SA a intrat în linie dreaptă

1628
1
DISTRIBUIȚI

După un proces, în primă instanţă, care durează de aproape cinci ani şi jumătate, societatea Neamţ Turism SA (care, începând cu anul 2009, a administrat Staţiunea Neguleşti), va fi declarată, oficial, în faliment şi îşi va da obştescul sfârşit.

La ultimul termen din acest dosar, de miercuri – 17 februarie, completul de la Tribunalul Neamţ a finalizat de analizat toate probele depuse părţi, urmând a pronunţa o hotărâre. Între timp, magistraţii vor decide dacă prejudiciul creat Neamţ Turism SA va fi achitat de fostul administrator Mădălina Ciubotaru (nimeni alta decât proaspăt aleasa vicepreşedintă a Consiliului Judeţean, care a condus efectiv Neamţ Turism din martie 2014 şi până în septembrie 2015) şi de doi foşti membri ai Consiliului de Administraţie – Ciprian Mihai Aileni şi Vasile Mihăilă. Cererea de atragere a răspunderii personale patrimoniale în cazul celor trei a fost formulată de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Neamţ.

Printre creditorii Neamţ Turism SA se numără, în afară de Fisc, chiar Consiliul Judeţean Neamţ. Mai au bani de recuperat Administraţia Naţională Apele Române, comuna Piatra Şoimului, două firme private şi câteva persoane fizice (foşti salariaţi).

În toamna anului 2015, când Neamţ Turism a intrat în insolvenţă, datoriile firmei erau de 439.801 lei, din care 40.420 de lei către furnizori, 186.592 lei – obligaţii neachitate către bugetul de stat, 142.789 lei – salarii angajaţi, şi 70.000 de lei – sume datorate asociaţilor. În timp, suma totală a crescut ca urmare a majorărilor şi penalităţilor, ajungând la peste 573.000 de lei.

Inspecţia fiscală derulată după intrarea în insolvenţă a relevat faptul că anumite sume nu au fost înscrise în contabilitatea Neamţ Turism SA, că au fost făcute cheltuieli fără documente justificative, că anumite bunuri au dispărut, la fel ca şi multe dintre documente contabile.

(Liviu ILIE)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.