Acasă Eveniment Explozie într-un bloc din Roman

Explozie într-un bloc din Roman

949
0
DISTRIBUIȚI

A fost prăpăd, miercuri dimineaţă, la ora 9.20, într-un bloc de pe Aleea Tudor Vladimirescu, din municipiul Roman. Liniştea locatarilor a fost spulberată de o bubuitură puternică, urmată de suflul unei explozii, ce s-a produs în interiorul unui apartament situat la etajul al doilea al blocului. Unul din locatari, care şi-a revenit mai repede în fire, a sunat la 112 şi a anunţat ce s-a întâmplat. În câteva minute la locul indicat s-a deplasat un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au oprit alimentarea cu energie electrică şi gaz a imobilului şi au asigurat măsurile PSI, cât timp echipa specializată a efectuat verificări şi a luat măsurile de siguranţă pentru locatari.

În urma evenimentului s-a deteriorat o sobă de teracotă alimentată cu gaz, şi s-a spart o uşă. Cel mai fericit lucru în tot incidentul e că nimeni nu a fost rănit în explozie, proprietarii locuinţei nefiind acasă în acel moment. Se pare că o scurgere de gaz la sobă a cauzat explozia ce nu a fost urmată de un incendiu. Echipe de la primărie şi Inspectoratul în Construcţii vor verifica să vadă dacă a fost afectată structura apartamentului sau a blocului, dar din primele cercetări se pare nu ar fi probleme.

Ultima explozie de acest fel a avut loc într-o locuinţă din comuna Săvineşti, în ultima săptămână din septembrie. Atunci, tot o scăpare de gaz la centrala termică a casei a declanşat o explozie în momentul când proprietarul a dat drumul la apă caldă, în baie, şi a pornit centrala, dar el nu a fost rănit.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.