Acasă Administratie Explozie într-o garsonieră din Dărmăneşti

Explozie într-o garsonieră din Dărmăneşti

230
0
DISTRIBUIȚI

Ieri dimineaţă, din cauza unor acumulări de gaze, a avut loc o explozie într-o garsonieră sitată la parterul unui bloc de pe Aleea Tiparului, în cartierul Dărmăneşti al municipiului Piatra-Neamţ. Deflagraţia s-a produs pe la ora 8, la ţeava de alimentare cu gaz a locuinţei, când proprietarul a aparins un chibrit la aragaz. La locul evenimentului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere, maşina complexă, SMURD-ul, un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Poliţia, jandarmii şi specialiştii Delgaz Grid.

Când au ajuns forţele, 20 de locatari din imobil ieşiseră deja afară. Un bărbat în vârstă de 82 de ani, care locuia în garsoniera cu pricina, a suferit mai multe răni la mâni şi cap, fiind evacuat de pompieri, preluat cu ambulanţa şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Dintr-o altă locuinţă, situată la etajul III, a fost scoasă o femeie de 67 de ani, care făcuse un atac de panică. Ea a fost evaluată de paramedici, refuzând să fie dusă la spital.

Din cauza exploziei, garsoniera de la parter a suferit pagube importante, iar uşile celorlalte nouă locuinţe de pe palier şi etajele superioare au fost afectate. Lucrătorii Delgaz Grid au oprit alimentarea cu gaz, până la remedierea problemei. La locul evenimentului s-au deplasat şi reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii, care urmează să stabiliească dacă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.