Acasă Eveniment Exerciţiu de incendiu la Mănăstirea Petru Vodă

Exerciţiu de incendiu la Mănăstirea Petru Vodă

412
0
DISTRIBUIȚI

În ziua de 26 septembrie, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Petrodava“ a organizat un exerciţiu la Mănăstirea Petru Vodă, din comuna Poiana Teiului. Conform scenariului, la ora 10, în dispeceratul IJSU a fost primit un apel ce anunţa că s-a produs un incendiu la respectivul lăcaş de cult, în care sunt victime, existând posibilitatea propagării la fondul forestier.

„La sosirea forţelor, incendiul se manifesta generalizat la nivelul a trei chilii în interiorul în care au fost surprinse şase persoane care nu au putut să se autoevacueze, extinzându-se şi la fondul forestier. Din cauza numărului mare de victime şi a suprafeţei mari afectată de incendiu, se pune în aplicare Planul Roşu de Intervenţie şi se trimit în sprijin forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Roman şi Piatra-Neamţ. În timpul misiunii de localizare a incendiului, un lucrător al ocolului silvic identifică un element de muniţie şi este solicitată în teren şi prezenţa echipei pirotehnice pentru asanarea acestuia“, se arată într-un comunicat al IJSU.

la execriciul de marţi au participat 85 de pompieri şi voluntari cu zece autospeciale, cinci SMURD-uri, un camion, un microbuz, o maşină de serviciu, poliţişti, jandarmi, ambulanţe, Crucea Roşie, Clubul de Radioamatori şi silvicultori. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.