Acasă Administratie Drupo a scăpat de insolvenţă

Drupo a scăpat de insolvenţă

1050
0
DISTRIBUIȚI

Societatea subordonată Consi-liului Judeţean Neamţ care se ocupă cu deszăpezirea şi alte lucrări pe drumurile judeţene – SC Drupo SA – a ieşit, oficial, din insolvenţă. Primul pas pentru a reintra în activitate ca o societate comercială în parametri legali este numirea unui Consiliu de Administraţie, drept pentru care aleşii de la judeţ au declanşat, săptămâna trecută, procedura de selecţie a membrilor, care vor avea un mandat de patru ani. „Societatea Comercială Drupo SA ne informează că, în şedinţa Tribunalului din data de 27.02.2019, s-a dispus încheierea procedurii insolvenţei (…). Prin urmare ni se solicită să demarăm procedurile de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie“, se arată în expunerea de motive ataşată unui proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele Ionel Arsene. Ca urmare a votului dat în plen, comisia de selecţie a membrilor noului CA va fi formată din administratorul public al judeţului – Cătălin Chiţei, Mona Magdalena Ţigănuş – de la Direcţie ade Dezvoltare Turistică şi Guvernanţă Corporativă şi Ana-Maria Sandu – de la Direcţia de Management a Consiliului Judeţean.

Un pas până la faliment

Societatea pentru drumuri şi poduri, Drupo Neamţ SA, a intrat în insolvenţă în anul 2014 din cauza managementului defectuos. Potrivit datelor făcute publice la acea vreme de către reprezentanţii firmei care a preluat frâiele, în calitate de administrator special, amintim următoarele aspecte imputate directorilor care s-au perindat de-a lungul timpului la conducere: „au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice (Drupo n.r.) în folosul propriu sau al unei alte persoane; au făcut comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice; au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea în mod vădit persoana juridică la încetarea de plăţi; au ţinut contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea; au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice sau au mărit, în mod fictiv, pasivul acesteia; au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii de plăţi; în luna precedentă încetării plăţilor au plătit şi au dispus să se achite cu preferinţă unui creditor, în dauna celorlalţi creditori“.

Interesant va fi de urmărit cine va „face legea“ de acum înainte la Drupo, şi mai ales dacă viitoarea conducere a societăţii va avea o conduită corectă, astfel încât situaţia intrării în insolvenţă a societăţii care funcţionează din bani publici, să nu se repete. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.