Acasă Eveniment Valută şi marfă de 2.000 de euro confiscate de la cărăuşii „stranieri“

Valută şi marfă de 2.000 de euro confiscate de la cărăuşii „stranieri“

749
0
DISTRIBUIȚI

Acţiunea derulată de poliţişti, în perioada 20-22 aprilie, pe linia verificării transportului de persoane şi marfă, derulat de cei care transportă „stranieri“ şi pachete din străinătate, a dus la confiscarea a 2.950 de lei, peste 3.500 de euro şi 700 de lire sterline, de la conducătorii auto care efectuau transport fără licenţă atestată. Totodată au fost indisponibilizate bu-nuri în valoare de peste 2.000 de euro. În cadrul acţiunii au mai fost reţinute două permise de conducere şi au fost retrase şase certificate de înmatriculare, fiind aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, în va-loare de peste 30.000 de lei. Per total, oamenii legii au verificat peste 80 de autovehicule şi au constatat peste 50 de abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Controalele au fost derulate în sistem integrat, cu agenţi rutieri, poliţişti de la investigarea cri-minalităţii economice şi de ordine publică, şi au vizat transportul internaţional de persoane şi mărfuri, avându-se în vedere controlarea documentelor de autorizare şi respectarea normelor privind numărul de pasageri. În acest sens, au fost instituite filtre pe principalele rute de deplasare, respectiv DN 15 Poiana Largului, DN 12C – Bicaz Chei si DJ 156A Tazlău.

„Scopul acţiunii a fost reprezentat de impunerea şi asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi de siguranţă publică prin depistarea persoanelor care practică ilegal transport de persoane, a celor care nu respectă legalitatea în domeniu şi regulile de circulaţie, în vederea diminuării nivelului de victimizare a populaţiei prin accidente rutiere“, a declarat agentul şef-adjunct Robert Costân, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.