Acasă Politica Dorinţele liberalilor nemţeni: Fără pensii speciale, criterii de integritate şi candidate pe...

Dorinţele liberalilor nemţeni: Fără pensii speciale, criterii de integritate şi candidate pe liste

1257
1
DISTRIBUIȚI

Senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele PNL Piatra Neamţ şi Florin Hopşa, prim-vicepreşedintele PNL Neamţ, au vorbit, ieri, despre câteva deziderate ale formaţiunii din care fac parte.

Senatorul nemţean a discutat despre „pensiile speciale“ care au fost aprobate de cele două camere reunite ale Parlamentului României, săptămâna trecută. „PNL nu a fost de acord cu această propunere şi, pentru a demonstra că nu vrem să avem nimic de a face cu acest proiect, la vot, noi am părăsit sala în semn de dezaprobare. PSD este pentru pensii în timp ce PNL este împotriva acestei măsuri. Astăzi, la Senat se va discuta proiectul în care se propun astfel de pensii pentru primarii şi viceprimarii care au fost şi sunt în funcţii în România. Este vorba despre zeci de mii de persoane. Este o măsură discriminatorie, care va crea o ruptură între cetăţenii simpli şi unii aleşi. Eu sunt de acord să le mărim salariile, dar nu să le acordăm pensii speciale“, a spus senatorul nemţean.

30% femei pe listele PNL

Florin Hopşa, prim-vicepreşedintele PNL Neamţ, a reamintit setul de criterii pe care „peste 1.000 de membri ai filialelor PNL din România“ l-au aprobat de curând şi a spus că şi la Neamţ aceste criterii vor fi respectate în totalitate începând cu alegerile locale din 2016, cele parlamentare din acelaşi an şi pentru viitoarele.

El a mai menţionat că pentru alegerile locale, în primele cinci locuri de pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean se vor regăsi cel puţin trei tineri şi femei pentru a demonstra că PNL Neamţ pune bază atât pe reprezentantele sexului frumos cât şi pe tinerii din partid.

El a mai declarat că în acest moment nu poate menţiona niciun nume al celor care vor fi trecuţi pe liste deoarece încă nu au fost stabiliţi, dar a spus că în cursa internă pentru lista de candidaţi la Consiliul Judeţean sunt deja înscrise 50 de persoane. (A.N.)

1 COMENTARIU

  1. cred ca teoria pnl ca nu afost de acord cu pensiile speciale motiv pentru care au plecat din sala inaintea votului este aiurea.ii apreciam daca se manifestau atat ei cat si membrii pnl prin miscari de protest,iesirea in strada.totul este un fals fiindca chiar daca nu au votat in viitor sunt beneficiarii acestei legi.acum se repeta la primari,viceprimari,presedinte cj vicepresedinte.pensiile suplimentare sunt de fapt spaga data pentru anul electoral.unui amarat care nu a contribuit 2 ani la fondul de pensii i se anuleaza decizia de pensionare si trebuie sa restitue suma.parlamentarii si cei peste 15.000 de fosti primari si viceprimarii sunt beneficiarii banilor pe o hotie legalizata de parlament.nu e deajuns ca unii primari si viceprimarii inafara de indemnizatie iau spaga anuala de miliarede acum tot lor le mai dam ceva in plus.de asemenea toti parlamentarii au prin interpusi societati comerciale care au cele mai banoase contracte cu bugetul.ce pensie speciala ii mai trebuie deputatului ghita care a fost beneficiarul a peste 130 milioane eu de la buget.numai parlamentarii comozi si fraieri nu au si alte surse de venituri.deci d-lor liberali va apreciez daca faceti ceva sa nu se voteze legea nu sa va faceti ca fugiti dar sunteti beneficiarii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.