7.4 C
Piatra Neamț
luni, aprilie 28, 2025
AcasăSocialDirecţia Sanitar-Veterinară şi-a băgat nasul în „oala“ Spitalului

Direcţia Sanitar-Veterinară şi-a băgat nasul în „oala“ Spitalului

Date:

Miercuri, 14 februarie, inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au „descins“ la Blocul Alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra- Neamţ. Cu această ocazie, au fost descoperite mai multe lucruri neconforme. De altfel, cam aceleaşi „descoperiri“ constatate într-un control efectuat anul trecut, când s-au şi dat nişte termene de remediere a problemelor. Acum, inspectorii au vrut să vadă, de fapt, dacă aceste termene s-au respectat. Problemele sesizate în trecut şi descoperite, în parte, şi acum, nu au fost rezolvate, însă inspectorii i-au păsuit pe reprezentanţii SJU, deoarece, de curând, Consiliul Judeţean a aprobat sumele necesare pentru soluţionarea neregulilor. „În urma verificărilor făcute de Direcţia Sanitar- Veterinară, s-au dat nişte termene de remediere. Pentru unele dintre ele cu termen rapid, de câteva zile, altele până în iunie, anul acesta. Termenele de remediere s-au dat pentru mai multe lucruri neconforme. Spaţiile de depozitare necesită lucrări de igienizare, cum ar fi: reparaţii la nivelul pavimentului, văruire, înlocuire corpuri de iluminat, înlocuire pereţi despărţitori, uşi şi ferestre din lemn. Apoi, depozitarea materiilor prime se face fără respectarea destinaţiei spaţiilor. De exemplu, depozitarea pastelor făinoase împreună cu ceaiuri, ceaiurile fiind produse care degajă mirosuri puternice. Transportul materiilor prime, de la spaţiile de depozitare, la Blocul Alimentar, se face prin curtea spitalului pe o distanţă de aproximativ 400 de metri cu un cărucior descoperit. Aprovizionarea Blocului Alimentar cu materii prime (carne, lapte, ouă, pâine) se face pe aceeaşi cale de acces, cu livrarea produselor preparate, prin bucătăria de preparate carne. Şi aici s-a dat termen rapid“, a spus dr. Lipan Constantin, director executiv-adjunct al DSVSA Neamţ. Managerul interimar al SJU, dr. Cristina Atănăsoaie-Iacob, ca urmare a notei de constatare făcută anterior de inspectorii DSVSA, a precizat că a obţinut fondurile necesare pentru a remedia deficienţele constatate. „Nu ştim exact cum ne vom descurca în perioada lucrărilor cu prepararea şi distribuirea hranei către pacienţi, dar vom face tot posibilul ca aceştia să nu fie afectaţi“, a precizat managerul spitalului. (T. MARIAN)

Ultimele știri 🗞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.