Acasă Economic Demolare cu buldozerul şi mascaţi, pe variantă

Demolare cu buldozerul şi mascaţi, pe variantă

2233
0
DISTRIBUIȚI
????????????????????????????????????

 

l proprietarul, care ridicase mai multe caşcarabete, abuziv, pe un teren concesionat, a fost încătuşat de Poliţia Locală

Scandal uriaş, vineri, pe strada Dimitrie Leonida numărul 90 bis (cartier Mărăţei), din municipiul Piatra-Neamţ. Protagonist este un proprietar care ridicase, abuziv, mai multe construcţii, pe un teren concesionat de Primăria Piatra-Neamţ unei alte persoane. Vineri, angajaţii Primăriei Piatra-Neamţ au mers la adresa acestuia pentru a demola gardul şi cele câteva construcţii ridicate ilegal de familia Samson în continuarea proprietăţii acesteia (pe terenul de câţiva metri pătraţi, ce a fost concesionat de primărie unui alt vecin pe nume Fătu). Demolarea a început cu buldozerul. La acţiune au participat şi poliţiştii locali, chemaţi să asigure ducerea la îndeplinire a dispoziţiei primarului privind demolarea construcţiilor executate fără auto-rizaţie pe domeniul public. Între timp, fiindcă lucrurile au degenerat, a fost nevoie şi de intervenţia mascaţilor ca să liniştească spiritele. Scandalul a explodat când buldozerul a fost pus la treabă. Proprietarul Samson a început să se agite nervos şi să se opună demolării, afirmând că terenul (pe care l-ar deţine cu acte din 1980) se află în litigiu, fiind un dosar pe rolul instanţei de judecată.

Nu e prima oară când Samson se află în această situaţie. În 2002 primăria i-a demolat primele construcţiile pe care el le ridicase ilegal, după cum afirmă reprezentanţii administraţiei publice locale. De atunci, deşi afirmă că e proprietar pe terenul cu pricina, nu a prezentat Primăriei Piatra-Neamţ niciun act prin care să şi dovedească acest fapt. Prin urmare, în decembrie 2015, autorităţile locale au procedat din nou la demolarea construcţiilor ridicate abuziv.

„Din ‘80 am act de vânzare-cumpărare, iar în 2002 cei din primărie mi-au făcut la fel, au venit cu poliţie, mi-au dat gardul jos şi au tăiat tot, că fac parcare pentru Reconstrucţia. Vor să mă intimideze, că eu n-am ştiut să mă apăr. Acum fac la fel, dau gardul jos.

Terenul nu a fost scos la licitaţie, nu a fost aranjat nimic. Fără să aibă o hotărâre judecătorească, să mă anunţe, eu am băgat la Procuratură toate hârtiile depuse. Eu deţin terenul ăsta din ‘80, cu gard, cu tot, aveam porumb aici. Când au venit tot de la primărie, au băgat buldozerul că aveam vulcanizare aici şi au

închis-o“, declară proprietarul Samson.

Scandalul a degenerat într-atât încât poliţiştii locali au consimţit să-l încătuşeze pe proprietar şi să-l transporte, pentru explicaţii, la sediu. Soţia acestuia şi copiii au rămas să se războiască cu angajaţii primăriei şi cu mascaţii. „E un abuz, mi-au pus cătuşele, m-au băgat într-o dubă şi m-au dus la Poliţia Locală, unde m-au ţinut               într-o cameră. Am stat două ore acolo, după care a venit un agent care a început să facă un proces verbal în care să-mi dea 3.000 de lei amendă că m-am opus demolării“, a mai spus proprietarul.

El acuză primăria că a dat în concesiune terenul fără să-l anunţe şi pe el şi că, deşi terenul se află în litigiu, angajaţii primăriei nu au aşteptat decizia instanţei.

De partea cealaltă, reprezentanţii Primăriei Piatra-Neamţ şi Poliţia Locală spun că familia Samson a fost avertizată în scris şi sancţionată de mai multe ori pentru ocuparea abuzivă a acelui teren, dar niciodată nu şi-a exprimat intenţia de a intra în legalitate şi nici nu a prezentat acte care să dovedească faptul că terenul îi aparţine sau că este în litigiu. Dar chiar şi aşa, acţiunea în instanţă ar veni după ce terenul a fost deja concesionat iar demolarea făcută e ultima cale aleasă după încercările amiabile de eliberare a terenului.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.