Acasă Politica Demisie din Consiliul Local Bicaz

Demisie din Consiliul Local Bicaz

2211
0
DISTRIBUIȚI

Grupul consilierilor locali de la Bicaz a rămas fără Cristinel Luca (membru al Partidului România Unită), după ce, în urmă cu o lună, acesta şi-a prezentat demisia.

Luca, fost candidat la Primăria Bicaz, la alegerile din 2016, a declarat, pentru cotidianul nostru, că retragerea din Consiliul Local (CL) a venit pe fondul unor probleme personale. „Nu vreau să intru în detalii. Sunt motive de ordin personal. În momentul de faţă, sunt la muncă în Germania. Era şi firesc pe de-o parte să mă retrag. De pe margine, activitatea unui consilier poate fi privită cu o oarecare detaşare. În realitate este o responsabilitate foarte mare, iar din păcate, din diferite motive, repet, personale, eu nu am putut să mă implic pe măsura aşteptărilor mele şi a locuitorilor acestui oraş. Părerea mea este că oricine care crede că nu poate să facă faţă unei funcţii pusă în slujba cetăţeanului ar trebui să facă un pas înapoi, înainte de a fi prea târziu“, a spus Luca.

Acesta a fost, până la finele sezonului trecut, şi antrenorul echipei de fotbal CS Cimentul Bicaz. În această situaţie, fostul consilier a spus că nu ştie ce se va întâmpla cu echipa de fotbal, dar că regretă că nu a putut continua eforturile depuse acolo. „Mulţi dintre jucători au fost «crescuţi» de mine (pe vremea când era antrenor al unei echipe de juniori, tot din Bicaz – n.red.), alţii s-au alăturat echipei în momentul în care am anunţat că voi antrena echipa mare“, a adăugat Luca. Reamintim că, sezonul trecut, Cimentul Bicaz a închis clasamentul Ligii a IV-a, pe locul al III-lea.

Dacă în cazul echipei de fotbal, până acum, nu s-a anunţat un înlocuitor, în cazul CL, aşa cum ne-a comunicat secretarul oraşului, Ioan Spiridon, următorul pe lista aleşilor din partea PRU ar fi Victor Matei. Acesta este şi el cunoscut ca fost candidat la funcţia de primar al Bicazului, de la algerile din 2012. Potrivit secretarului Bicazului, investirea în funcţie a noului consilier se va face după ce locul de consilier va fi declarat vacant, într-o viitoare şedinţă de CL.

„Acum, la şedinţa de săptămâna aceasta, se declară postul vacant. După aceea, legea spune că următorul candidat pe liste trebuie să aibă confirmarea partidului din care face parte, că mai are calitatea de membru de partid“, a spus Spiridon.

CL Bicaz este format din 15 consilieri, majoritatea (10 consilieri) fiind acoperită de membri ai PSD, opoziţia fiind formată din membri ai PNL şi un singur membru al PRU.

(T. MARIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.