Acasă Eveniment De la serviciu, direct în spital

De la serviciu, direct în spital

918
0
DISTRIBUIȚI

 

l trei bărbaţi suferă acum în urma unor accidente petrecute la locurile de muncă l unul, beat fiind, s-a urcat la volanul unui TAF şi s-a

răsturnat cu tot cu utilaj l altul se află la Reanimare după ce a căzut într-o hală industrială l tot un TAF l-a trimis pe un lucrător în spital

Trei nemţeni au suferit în urma unor accidente care s-au petrecut la locurile de muncă, în nici o săptămână. În două dintre cazuri, angajatorii nu au declarat evenimentele la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamţ, probabil de teama de a nu fi sancţionaţi în condiţiile în care este posibil ca salariaţii să nu fi fost încadraţi legal în muncă. Inspectorii de muncă încearcă să îi identifice pe cei doi angajatori care încearcă să ocolească ri-gorile legii. Este cert că unul dintre evenimente          s-a produs din vina lucrătorului, acesta aflându-se în stare de ebrietate la serviciu.

Primul accident de muncă a avut loc miercurea trecută, când un tânăr s-a răsturnat cu TAF-ul pe un drum forestier. A.V., de 32 de ani, lucra la o firmă în localitatea Bicazu-Ardelean, iar pe 24 septembrie s-a urcat la volanul unui TAF deşi era beat. Drept consecinţă a acestui fapt, tânărul s-a răsturnat cu tot cu utilajul forestier, suferind un traumatism cranio-cerebral. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital, însă a refuzat internarea şi a plecat din unitatea spitalicească la cerere. În acest caz, angajatorul nu a înregistrat evenimentul la ITM Neamţ.

Al doilea eveniment         s-a petrecut la finele săptămânii trecute, în Vaduri. R.C. de 55 de ani, lucra ca muncitor necalificat la un angajator din Mărgineni, iar vineri a fost transportat, împreună cu alţi colegi, la Vaduri, unde aveau o lucrare la o hală industrială. În timp ce efectua lucrări de reparaţii în interiorul halei, din motive deocamdată neştiute, bărbatul a căzut de la înălţime, suferind un traumatism cranio-cerebral grav şi contuzii toracice, acesta fiind internat la secţia Reanimare.

„Accidentul s-a soldat cu incapacitatea de muncă a salariatului implicat, astfel că, la nivelul unităţii la care lucrează, s-a întrunit o comisie care va cerceta cauzele şi împrejurările care au dus la produ-cerea evenimentului“, a declarat Nicolae Hârlea, purtător de cuvânt al ITM Neamţ.

Ultimul eveniment în care a fost implicat un salariat  a avut loc la Bălţăteşti. Şi de această dată, tot un TAF i-a venit de hac lucrătorului. U.G. de 56 de ani, lucra la un angajator din localitate, iar luni s-a urcat în TAF probabil cu treabă. Nu a mai apucat să facă ceea ce şi-a propus pentru că tractorul s-a răsturnat, iar U.G şi-a pierdut conştienţa în urma unui traumatism cranio-cerebral şi a contuziilor din zona cervicală. Bărbatul este acum internat la secţia ORL a Spitalului Judeţean Neamţ. Angajatorul nu a raportat acest eveniment la ITM Neamţ.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.