Acasă Administratie Dăncilă acceptă includerea autostrăzii Târgu-Neamţ – Iaşi pe lista proiectelor de interes...

Dăncilă acceptă includerea autostrăzii Târgu-Neamţ – Iaşi pe lista proiectelor de interes naţional

1011
0
DISTRIBUIȚI

În plin picaj electoral, Guvernul vine cu veşti pe partea de infrastructură, pentru a mai spăla din petele cu care principalul partid de la putere s-a ales pe obraz în ultimele luni. Astfel, după ce Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis ca autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov să fie declarată obiectiv strategic de interes naţional, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a demarat demersurile pentru ca şi proiectele de investiţii pentru autostrăzile Târgu Neamţ – Iaşi şi Sudului să fie incluse în această categorie.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, în şedinţa CSAT de marţi a atenţionat-o pe Dăncilă cu privire la faptul că Guvernul încalcă obligativitatea construirii Autos-trăzii Moldovei. Şeful statului a mai propus declararea Autostrăzii Moldovei ca obiectiv strategic de interes naţional.

Acestea fiind spuse, a doua zi, Viorica Dăncilă a concluzionat că şi Moldova trebuie luată în seamă, în cele din urmă.

Ca fapt divers, trecem peste un aspect destul de derutant: fie din grabă, fie din necunoaştere, premierul a vorbit în discursul care a precedat Şedinţa de Guvern de miercuri despre două autostrăzi distincte care ar trebui să traverseze judeţul nostru – Autostrada Unirii (A8), respectiv Autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi, deşi a doua face parte din prima.

„Trebuie ca dezvoltarea României să se facă uniform, să dăm dovadă de coeziune şi pe acest model am cerut deja pregătirea documentaţiei necesare pentru a putea include în rândul proiectelor de interes naţional şi alte investiţii precum autostrada Unirii, autostrada Târgu Neamţ – Iaşi sau autostrada Sudului.

Este nevoie de implicarea deplină şi avem determinarea să ducem la bun sfârşit cât mai multe investiţii aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare“, a mai spus premierul.

De ce nu Târgu-Neamţ – Târgu Mureş?

Cât priveşte criticile apărute în spaţiul public cu privire la faptul că aşa-numita Autostradă a Unirii ar trebui să înceapă cu tronsonul cel mai dificil de construit, respectiv Târgu-Neamţ – Târgu Mureş, explicaţiile pentru pentru alegerea variantei Târgu Neamţ – Iaşi ca primă investiţie au fost date, săptămâna trecută, de preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene. Mai exact, acesta a punctat faptul că „pe mine, ca nemţean şi ca pre-şedinte al Consiliului Judeţean mă interesează că se face de la Iaşi la Târgu-Neamţ, deoarece Iaşul este a doua aglomerare urbană din România şi, dacă această investiţie se va face (şi eu spun că se va face), cel puţin pe weekend toţi vor veni   să-şi petreacă timpul liber la Neamţ, pentru că, aşa cum am mai spus, judeţul nostru este unul în care turismul are ce oferi. Şi atunci, din punct de vedere economic, nouă ne face extrem, extrem de mult bine această autostradă. Sper ca Guvernul României şi CSAT-ul să aprobe această investiţie aşa cum îşi propun, ca şi obiectiv critic şi să vedem că va fi demarată în cel mai scurt timp“. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.