Acasă Administratie Cum va fi oprită prăbuşirea financiară a Staţiunii Neguleşti?

Cum va fi oprită prăbuşirea financiară a Staţiunii Neguleşti?

766
0
DISTRIBUIȚI

Situaţia în care a ajuns Staţiunea Neguleşti, acolo unde angajaţii merg cu executorii şi iau din obiectele de decoraţiuni pentru a primi ceva în schimbul activităţii prestate, a ajuns din nou în atenţia consilierilor judeţeni.

La scurt timp de la momentul în care a fost ales preşedinte inte-rimar, Constantin Iacoban a afirmat că este necesară o intervenţie rapidă pentru a soluţiona situaţia care s-a degradat foarte tare. Iacoban este şi membru în AGA la Neamţ Turism, firma care administrează obiectivele din staţiune.

Ieri, în cadrul şedinţei extraordinare, Vasile Pruteanu, consilier PNL a revenit asupra situaţiei spunând că a fost sunat de unii dintre angajaţii Neamţ Turism, şi care au spus că ei au informat în mai multe rânduri conducerea  Consiliului Judeţean despre situaţia care trenează de mai bune de un an şi jumătate, dar că nu s-a luat niciun fel de măsură.

„Trebuie să fim foarte atenţi cu ce se întâmplă acolo, pentru că e păcat să se piardă patrimoniul. Eu propun să fie delegaţi unii colegi şi un vicepreşedinte şi să vedem ce putem face cât mai repede posibil“, a spus Vasile Pruteanu.

Constantin Iacoban, a spus că interesul judeţului este ca această staţiunea să fie salvată: „M-am gândit la acest aspect. Care sunt variantele ce le putem adopta pentru a salva staţiunea. Acolo trebuie o infuzie de capital şi trebuie să luăm o măsură administrativă care să-i privească pe cei care au administrat, în numele firmei, staţiunea. Oamenii care sunt acolo pe funcţii nu au competenţe să rezolve problemele şi atunci nu o să-i mai lăsăm o secundă pe post. Vedem ce putem face. Ori o infuzie de capital de la consiliu, ori o asociere“.

Neamţ Turism – 200.000 de lei datorii

Din cele declarate de Mădălina Ciubotaru, directorul formei Neamţ Turism am aflat că datoriile ajung la peste 200.000 de lei, sumă în care sunt incluse şi restanţele la plata salariilor, dar şi a contribuţiilor la stat şi plata furnizorilor.

Ea a mai menţionat că în cazul unei angajate care a venit cu un executor judecătoresc i-au fost daţi 4.000 de lei, un televizor, un frigider şi alte electrocasnice până la suma de aproape 14.000 de lei.

Ultimii bani alocaţi în această firmă perdantă au ajuns în conturi pe vremea lui Vasile Pruteanu – 300.000 de lei, care s-au dus pe salarii integral. La începutul anului 2014 ar mai fi fost nevoie de 200.000 de lei.

Până la acest moment, singura situaţie clară a firmei este relatată de un bilanţ contabil realizat la finalul lunii iunie. Mai mult, consilierii judeţeni care au fost trimişi să reprezinte Consiliul Judeţean în AGA Neamţ Turism au demisionat pe rând.

(A.N.)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.