Acasă Politica Cozmanciuc: „Un Guvern PNL ar scoate Moldova de pe harta defavorizaţilor“

Cozmanciuc: „Un Guvern PNL ar scoate Moldova de pe harta defavorizaţilor“

1007
0
DISTRIBUIȚI

Mugur Cozmanciuc, deputat, co-preşedinte la PNL Neamţ, spune că un Guvern PNL va avea drept scop scoaterea Moldovei de pe harta regiunilor slab dezvoltate din Uniunea Europeană.

El aduce la cunoştinţa publicului că, protrivit ultimelor date Eurostat, regiunea Moldova este în continuare una dintre zonele cele mai sărace ale Uniunii Europene. România, în ansamblu ei, deşi are creştere economică, nu se poate lăuda cu un nivel de trai rezonabil şi nici cu un proiect de ţară care să-i asigure o dezvoltare economică pe termen lung.

„Actualul Guvern controlat de PSD a demonstrat prin ineficienţa sa că nu poate oferi României soluţii sustenabile. Atragerea fondurilor europene este practic blocată, dezvoltarea infrastructurii se află în aceeşi situaţie, iar nivelul de trai este mult sub aşteptările românilor. Un Guvern PNL va oferi României un proiect de ţară, dovadă fiind programul de guvernare al nostru, care are ca fundament reclădirea naţională. Un Guvern PNL va asigura Moldovei o dezvoltare durabilă şi care va avea drept scop scoaterea Nord-Estului ţării de pe harta regiunilor slab dezvoltate“, a declarat deputatul liberal.

Cozmanciuc spune în continuare că cel mai recent exemplu al lipsei de viziune a Coaliţiei majoritare a fost încercarea de modificare a Codului Fiscal, însă dialogul iniţiat de PNL a determinat o dezbatere serioasă pe această temă.

„Apreciez că  România are nevoie de un nou Cod Fiscal care să fie bine ancorat în realitatea economiei româneşti şi care să poată fi aplicat pe termen lung, fără a genera dezechilibre bugetare majore. Subliniez că România are nevoie de o legislaţie fiscală sustenabilă, predictibilă si transparentă care să asigure atât resursele financiare necesare modernizării statului român, cât şi stimularea mediului de afaceri şi un tratament mai corect faţă de contribuabili“, a mai sublinat Mugur Cozmanciuc.

În final, prelând din mesajul de la nivel naţional a formaţiunii pe care o reprezentă, deputatul a mai comentat că PNL consideră că oamenii au dreptul legal şi moral de a cere salarii mai mari, dar politicienii nu trebuie să le ofere iluzia unor creşteri masive, realizabile într-un timp extrem de scurt.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.