Acasă Economic Cozi la E.ON

Cozi la E.ON

821
0
DISTRIBUIȚI

La aflarea veştii că sunt obligaţi să-şi reînnoiască contractele de furnizare a energiei electrice până pe 31 ianuarie, altfel riscând să achite facturi mai mari prin rămânerea în categoria consumatorilor beneficiari ai aşa-numitului serviciu universal, sute de nemţeni au luat cu asalt punctele de lucru ale E.ON. Unii, pentru a-şi prelungi contractele, alţii pentru a se interesa în ce condiţii pot beneficia de tarife mai avantajoase ori chiar cum pot să opteze pentru alţi furnizori. de pe piaţa concurenţială.

Situaţia este valabilă la nivelul întregii ţări, aşa încât Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că va prelungi, până pe 31 martie, termenul până la care pot fi încheiate noile contracte de furnizare.

Instituţia a pus la dispoziţia tuturor participanţilor la piaţa de energie electrică, pe pagina oficială de internet, www.anre.ro, materialul informativ „Liberalizarea pieţei de energie electrică – Recomandări pentru clientul casnic“, precum şi o formă îmbunătăţită a aplicaţiei „Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice“.

Pe piaţa concurenţială, preţurile oferite sunt cuprinse între 65 de bani/kWh şi 1,18 lei/kWh. Spre comparaţie, preţurile oferite de furnizorii de ultima instanţă (printre care şi E.ON), prin serviciul universal, sunt cuprinse între 69 de bani/kWh şi 84 de bani/kWh. E.ON oferă un preţ de 77 de bani/kWh.

Schimbarea furnizorului de electricitate nu presupune costuri suplimentare. „Procesul de schimbare a furnizorului este simplu şi gratuit, nu necesită modificări de ordin tehnic, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de declanşarea sau parcurgerea acestuia.

Toţi clienţii casnici au dreptul să îşi schimbe oricând furnizorul de energie electrică, cu respectarea condiţiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării“, anunţă ANRE.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.