Acasă Eveniment Copil fugit de acasă după ce a fost bătut de tată

Copil fugit de acasă după ce a fost bătut de tată

437
0
DISTRIBUIȚI

Gabriel Ion Tabacaru, un băieţel în vârstă de 10 ani, din satul Vlădiceni (al comunei Bârgăuani), a fugit de acasă, în ziua de 3 februarie, după ce tatăl său l-a bătut cu un furtun pentru că a dat foc unor paie dintr-o anexă a gospodăriei. Mama lui (33 de ani) a anunţat poliţiştii abia a doua zi şi, imediat, în căutarea copilului au pornit ofiţerii Serviciului Investigaţii Criminale, agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare, pompieri, jandarmi, voluntari din Primăria Bârgăuani şi membrii Asociaţiei „Rescue 4×4“. Spre seară, pe la ora 18, minorul a fost găsit în podul casei bunicilor, din satul vecin. Când a fost preluat, copilul a spus „Duceţi-mă oriunde, numai nu mă duceţi acasă“.

„Minorul a fost audiat în prezenţa unui asistent social din cadrul Primăriei, ulterior acesta fiind preluat de către lucrători din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului“, a declarat agentul Dimitrie Mocanu, din cadrul Biroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Potrivit deprezentanţilor DGASPC, după audierea copilului, s-a decis instituirea măsurii de protecţie în regim de urgenţă, băiatul fiind dus într-un centru special.

„Reprezentanţii Poliţiei au dus copilul la Serviciul de Medicină Legală în vederea expertizării şi a stabilirii conduitei ulterioare asupra tatălui, care, din primele informaţii, ar putea fi acuzat de rele tratamente împotriva minorului.

În privinţa băiatului, vom decide în maximum cinci zile înlocuirea măsurii de protecţie în regim de urgenţă cu o altă măsură de protecţie – plasamentul familial, plasamentul la un asistent maternal, sau, în ultimă instanţă, plasmentul într-un centru rezidenţial. Familia în cauză mai are patru fetiţe, cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani, şi este în curs o evaluare amănunţită pentru a se stabili dacă se impune şi scoaterea acestora din familie“, se arată într-un comunicat al DGASPC.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.