Acasă Economic Continuă campania „Piatra Curată!“

Continuă campania „Piatra Curată!“

951
0
DISTRIBUIȚI

Campania „Piatra Curată!“ se bucură de o vreme excelentă pentru desfăşurarea activităţilor propuse dar şi de un început de săptămână în vervă. Luni a fost rândul elevilor de la Şcoala „Daniela Cuciuc“ să arate cât de harnici sunt şi să fie un exemplu pentru ceilalţi. De la mici până la cei mai mari, elevii şcolii au împânzit curtea şi zonele învecinate clădirii unde învaţă, cu saci menajeri şi mănuşi în mâini, pentru a strânge mizeriile lăsate în urmă de alţi cetăţeni ai oraşului. „Este o mână de ajutor esenţială, venită din partea acestor copii, căci e de perspectivă. În următorii o sută de ani, mânuţele lor vor menţine oraşul curat. Mă bucur că este o vreme excelentă pentru desfăşurarea campaniei. Astăzi ne aflăm la Şcoala «Daniela Cuciuc», unde avem ajutoare începând cu clasa 0. Aşteptăm ca şi alte şcoli să ni se alăture, asociaţii şi cetăţeni. Vom igieniza Piaţa Mărăţei, cartierul şi strada Progresului“, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică.

Până acum unităţile de învăţământ s-au dovedit cele mai săritoare în acţiune şi au oferit un sprijin necondiţionat primăriei în campania ce şi-a propus să facă din oraş un loc curat de trăit dar şi să-i educe pe cetăţeni să păstreze curăţenia în jurul lor şi să nu mai arunce mizeriile pe stradă sau în natură.

„Vrem să trăim într-un oraş curat, să respirăm aer curat şi să ne bucurăm de verdeaţă, nu să vedem peste tot mucuri de ţigară, sacoşe cu gunoi, ambalaje sau sticle din plastic. Este foarte urât să arunci mizeriile în stradă, ţine de educaţia primită acasă şi la şcoală. De asta eu vreau să învăţ să păstrez curat în locul unde locuiesc şi să le dau exemplu şi altor oameni să menţină curăţenia“, a declarat Elena O., una din elevele Şcolii cu clasele I – VIII „Daniela Cu-ciuc“.

Acţiunea va continua şi în zilele următoare, când sunt programate alte şcoli şi asociaţii la curăţenia în stradă.

(Ioana CALIŢCHO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.