Acasă Eveniment Condamnat pentru trafic de migranţi

Condamnat pentru trafic de migranţi

422
0
DISTRIBUIȚI

Alexandru Iacob, nemţeanul în vârstă de 23 de ani care, în seara de 10 noiembrie 2021, a provocat un accident rutier soldat cu moartea a doi migranţi şi rănirea altor zece, în judeţul Timiş, a fost condamnat de judecători, pentru trafic de migranţi, ucidere/vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere fără permis. El a primit trei ani şi nouă luni de închisoare, cu executare. La rămânerea definitivă a sentinţei, acestuia urmează să-i fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii profilului ADN, care va fi arhivat în Sistemul Naţional de Date Genetice judiciare.

„S-a reţinut că, în data de 10 noiembrie 2021, în scopul obţinerii unei sume de bani, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, inculpatul a transportat cu un autoturism (Opel – n.r.) aparţinând altei persoane, prevăzut cu cinci locuri, pe care l-ar fi condus între localităţile Iecea Mică şi Biled din judeţul Timiş, având ca destinaţie municipiul Timişoara, 12 migranţi, din care două persoane au fost îmbarcate pe locul pasagerului din faţă, lângă şofer, şapte pe bancheta din spate şi trei persoane în portbagaj, fiindu-le pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală.

După aproximativ 20 de kilometri, inculpatul a pierdut controlul volanului, urmarea fiind producerea unui accident rutier soldat cu decesul a două persoane din grupul de migranţi, după care inculpatul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de Poliţie“, a declarat procurorul Gordana Bogosov, purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Timiş.

La vremea respectivă, pentru depistarea şoferului vinovat au fost instituite filtre rutiere şi s-au făcut căutări cu elicopterul şi camerele cu termoviziune. După câteva ore de la producerea accidentului, nemţeanul s-a predat la Secţia de Poliţie 2 Timişoara.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.