Acasă Administratie Comisarul-şef Neculai Catană, noul şef al Poliţiei

Comisarul-şef Neculai Catană, noul şef al Poliţiei

1280
0
DISTRIBUIȚI

De ieri, la comanda Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) a fost împuternicit, printr-un ordin al Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisarul-şef Neculai Catană, pentru o perioadă de şase luni. Anterior, el era împuternicit ca adjunct al şefului Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC), în locul comisarului-şef Victor Vlad – „promovat“ cu delegaţie ca prim-adjunct al şefului IJP.
În acest context, Victor Vlad se va întoarce pe funcţia de comandant al Poliţiei Orăşeneşti Târgu-Neamţ, post pe care este titular, prin concurs. Celălalt adjunct (comisarul-şef Costică Scutaru) urmează să se pensioneze. Astfel stând lucrurile, noului inspector-şef Catană îi vor fi împuterniciţi alţi adjuncţi.
Ofiţerul numit la comanda IJP are 46 de ani, este născut în comuna Bodeşti, este căsătorit şi are un băieţel. La 14 ani s-a înscris la Liceul de Marină, apoi s-a transferat la Liceul Auto din Piatra-Neamţ, iar în 1993 a intrat la Academia de Poliţie. După absolvire a fost repartizat la Biroul Rutier al Poliţiei Municipale Iaşi, apoi s-a transferat în judeţul nostru şi a lucrat, vreme de şapte ani, la Cercetări Penale, pentru ca în 2005 să ajungă la Serviciul Poliţiei Rutiere. Ulterior, a plecat în misiune în Kosovo, întorcându-se acasă în 2007. Când a revenit, s-a înscris la concursul pentru şefia Serviciului Poliţiei Rutiere, pe care l-a şi câştigat. În 2010 a plecat în a doua misiune internaţională. Din 2012 până în 2015 a lucrat apoi la Biroul Control Intern al IJP, după care a fost într-o nouă misiune, în Afganistan. La întoarcere a preluat conducerea SIC, iar acum se află la comanda IJP.
Reamintim că schimbările de la vârful IJP au început cu punerea la dispoziţie a comisarului-şef Paul Tablan, demis la începutul acestei luni, printr-un ordin de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Ordinul a fost dat în perioada în care Tablan era în concediu de odihnă, fapt care îl face ilegal şi, automat, atacabil în instanţă. Prin purtătorul de cuvânt, MAI nu a dezvăluit pân acum, la solicitările noastre, motivele demiterii lui Tablan de la comanda IJP, conţinutul ordinului în cauză şi data la care acesta a fost dat. Se ştie doar că lui Tablan nu i s-a mai dat certificatul care îi dă dreptul de acces la date secrete şi, astfel, nu mai putea conducere instituţia.
(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.