Acasă Economic Combinatul de la Săvineşti a fost repornit

Combinatul de la Săvineşti a fost repornit

2439
1
DISTRIBUIȚI

l Ga Pro Co Chemicals are nevoie de 450 de oameni

Combinatul de îngră-şăminte chimice Ga Pro Co Chemicals de la Săvineşti a fost repornit iar, în această perioadă, se fac angajări masive. Foştii salariaţi ai fabricii au motive de bucurie pentru că se vor putea reîntoarce la fostele locuri de muncă începând chiar cu această lună.

„S-a luat decizia de repornire a combinatului, iar de pe data de 18 noiembrie, au început angajările, fiind nevoie de 700 de salariaţi. În prezent, sunt 250 de oameni. Angajările se fac din rândul foştilor salariaţi care fie se află în şomaj, ori sunt ieşiţi la pensie. Deja secţia de amoniac a fost repornită şi urmează să repornească şi celelalte. Aceasta este o veste cât se poate de bună pentru noi toţi. Sperăm ca odată cu repornirea instalaţiilor compania să iasă din situaţia dificilă în care este, iar activitatea să se dezvolte astfel încât să ne fie bine şi nouă, şi comunităţii, în general“, a declarat Dumitru Anton, liderul de sindicat al Ga Pro Co Chemicals.

La începutul acestei luni, Ioan Niculae, omul de afaceri care controlează grupul de firme InterAgro din care face parte şi combinatul de la Săvineşti, a declarat că va deschide atât fabrica de îngrăşăminte de la Săvineşti, cât şi pe cea din Bacău. Şi asta pentru că jocurile de pe piaţa mondială a îngrăşămintelor chi-mice a creat un mediu prielnic activităţii InterAgro, astfel încât în această perioadă poate fi pro-fitabilă, potrivit lui Ioan Niculae: „Ucraina a ieşit de pe piaţa îngrăşămintelor pe bază de amoniac, iar China a pus taxă de export la îngrăşăminte de 110 la sută. Preţurile au urcat, aşa că putem face şi noi profituri rezonabile. Pentru următoarele trei-patru luni, estimăm beneficii de câteva zeci de milioane de dolari“.

Ga Pro Co Chemicals SA a intrat în insolvenţă, la cererea companiei, instanţa desemnând ca lichidator pentru administrarea judiciară a acesteia pe  Sierra Quadrant, filiala Brăila. Combinatul nu a mai produs îngrăşăminte chimice din luna aprilie, când conducerea firmei a decis stoparea oricărei activităţi.

(Natalia RÎŞTEI)

1 COMENTARIU

  1. AM LUCRAT LA COMBINAT INTRE ANII 1974-1979
    PENTRU DOSARUL DE PENSIE A-SI AVEA NEVOIE DE O ADEVERINTA DE LA COMBINAT CU ANII CARE I-AM LUCRAT
    EU AM EMIGRAT IN ISRAEL SI NU REUSESC SA GASESC CARTEA DE MUNCA LA ULTIMUL LOC DE MUNCA DIN ROMANIA

    VA MULTUMESC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.