Acasă Social Chiul în masă la „Danubiana“ Roman

Chiul în masă la „Danubiana“ Roman

887
0
DISTRIBUIȚI

 

l elevii acestui liceu au acumulat 11.207 absenţe în octombrie l aproape 200 de elevi din judeţ nu s-au prezentat deloc la cursuri

Campionatul judeţean de chiul şi-a desemnat câştigătorii pe luna octombrie, nu mai puţin de 23 de unităţi de învăţământ nemţene intrând în topul celor ai căror elevi au acumulat cel puţin 500 de absenţe.

Romanul a surclasat Piatra

De departe, performeri sunt elevii Colegiului Tehnic „Danubiana“ Roman – care sunt singurii din judeţ cu o zestre de peste 10.000 de absenţe într-o lună care a avut 23 de zile lucrătoare. Mai exact, „danubienii“ au acumulat 11.207 absenţe, dintre care 2.855 motivate şi 8.352 nemotivate. Ipotetic asta ar echivala cu faptul că timp de două zile liceul romaşcan a stat cu obloanele trase, niciun elev neprezentându-se la cursuri.

Pe locul secund în top se regăsesc elevii Liceului Tehnologic „Gheorghe Ruset Roznovanu“ din Roznov, cu 9.466 de absenţe (3.795 motivate şi 5.707 nemotivate), iar medalia de bronz revine elevilor de la Colegiul Tehnic „Miron Costin“ Roman – cu 8.253 de absenţe, din care 4.017 motivate şi 4.236 nemotivate.

Şi municipiul Piatra-Neamţ este prezent în partea superioară a clasamentului, prin Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ (ai cărui elevi au adunat 8.096 de absenţe, dintre care 2.820 motivate şi 5.276 nemotivate), prin Colegiul Tehnic de Transporturi (6.796 de absenţe în total, jumătate fiind nemotivate) şi prin Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ (5.786 de absenţe).

Deşi mult mai mici ca anvergură şi număr de elevi, liceele tehnologice din mediul rural apar şi ele în clasament. Primele de acest fel sunt Liceul Tehnologic „Ion Creangă“ Pipirig (3.942 de absenţe, din care 2.731 nemotivate) şi Liceul Tehnologic Valea Ursului (3.897 de absenţe, din care 3.007 nemotivate).

Surprinzător, prima dintre şcolile gimnaziale cu cele mai multe absenţe este Şcoala nr. 2 Piatra-Neamţ – unitate recunoscută pentru performanţele şcolare, dar care are ghinionul să aibă în structură şcoala „cu frecvenţă redusă’’ din anexa Văleni. Şcoala 2 apare în scripte cu 3.166 de absenţe, jumătate motivate).

Rocadă la abandon şcolar

Dacă în clasamentul chiulului pe luna octombrie, Colegiul Tehnic „Danubiana“ Roman este pe primul loc, iar Liceul Tehnologic Roznov pe locul al doilea, în ceea ce priveşte abandonul şcolar lucrurile stau taman invers. 48 dintre elevii liceului din Roznov n-au dat deloc pe la ore în luna octombrie (de fapt nici în septembrie), în timp ce de la „Danubiana“ au dat bir cu fugiţii „numai“ 40 de elevi. Abandon şcolar semnificativ au mai raportat Şcoala „Calistrat Hogaş„ Roman (19 cazuri), Şcoala Vânători-Neamţ (13 cazuri) şi Şcoala Dragomireşti (12 cazuri).

În total, aproape 200 de elevi mai mici sau mai mari au legat deocamdată şcoala de gard.  (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.