Acasă Social Clinica de oftalmologie Gauss – performanţă locală la nivel internaţional

Clinica de oftalmologie Gauss – performanţă locală la nivel internaţional

2452
0
DISTRIBUIȚI

Clinica Gauss s-a înfiinţat din dorinţa de a practica me-dicina la nivelul standardelor occidentale. Cei doi renumiţi medici oftalmologi OANA CHELARU POSTOLACHE şi CRISTIAN POSTOLACHE au deschis clinica din Piatra-Neamţ în anul 2015 şi de atunci adresabilitatea a devenit din ce în ce mai mare, datorită pe de o parte experienţei chirurgicale acumulate, dar si prin aparatura medicală şi tehnologiile de ultimă oră, care ne permit o foarte bună acurateţe a diagnosticului şi o mare precizie a intervenţiilor chirurgicale.

Gauss a achiziţionat cea mai nouă tehnologie în domeniul chirurgiei laser oftalmologice-laserul în femtosecundă. Acest laser are multiple aplicaţii în oftalmologie. Unul din domenii e chirurgia cataractei, în care laserul realizează cei mai importanţi paşi chirurgicali. Prin această tehnologie laser, se reduce foarte mult energia elibe-rată intraoperator, micşorând efectele negative asupra ţesuturilor globului ocular. Astfel sunt reduse riscurile la pacienţii cu cataractă foarte veche sau dură, sau în cazurile complicate (exemplu: sindrom de pseudoexfoliere, cataractă intumescentă, cristalin sublunar etc.), riscuri de cele mai multe ori inevitabile prin tehnologia clasică de facoemulsificare prin ultrasunete. De asemenea creşte precizia de tăiere şi prin aceasta predictibilitatea rezultatului postoperator.

Un alt domeniu în care îşi găseşte aplicaţie laserul femtosecunda e cel al chirurgiei refractive. De la apariţia lui s-a intrat într-o nouă eră în operaţiile de reducere a dioptriilor, crescând siguranţa şi precizia rezultatelor. Aceste operaţii sunt adresate persoanelor peste 18 ani, putând rezolva cazuri de miopie mică şi medie, hipermetropie, astigmatism. Laserul femtosecunda rea-lizează cu o precizie de neegalat crearea flapului cornean; creşte siguranţa la sucţiune în astigmatismele medii şi mari. Clinica Gauss aplică această tehnologie încă de la începutul anului 2013, numărul pacienţilor care beneficiază de ea fiind în continuă creştere datorită rezultatelor superioare ale acesteia.

O altă tehnologie revoluţionară în realizarea operaţiilor de cataractă (în special în cazurile asociate cu astigmatism preoperator) e reprezentată de o suită de aparate (CALISTO EYE SYSTEM) – ce permite măsurarea mult mai precisă a parametrilor oculari (refracţia corneei; planificarea şi calcularea dioptriilor cristalinului de implantat) şi transmiterea datelor în sala de operaţie, către aparatul laser şi microscopul operator. Se reduc astfel erorile umane. Chirurgul va vedea în timpul operaţiei, proiectat prin microscop, pe suprafaţa ochiului de operat, locurile exacte unde trebuie să realizeze inciziile şi poziţionarea cristalinului artificial.

Avantajele folosirii acestei tehnologii sunt, pe lângă economisirea timpului (nemaifiind nevoie de marcaje preoperatorii), precizia şi exactitatea unor timpi chirurgicali şi a implantării cristalinului artificial, cu şanse sporite de a obţine o refracţie postoperatorie dorită.

Pentru miopiile mari şi foarte mari, există azi o modalitate de rezolvare mai puţin invazivă, fără afectarea corneei şi cristalinului, complet reversibilă, prin folosirea unor implante retroiriene – Vişina ICL, ce reuşesc să reducă miopii de peste 30 dioptrii. Această tehnică permite păstrarea crista-linului natural şi reducerea dioptriilor extreme către zero, tehnică folosită în Clinica Gauss în mod frecvent şi de care pacienţii sunt extrem de mulţumiţi.

Medicii Clinicii Gauss au participat constant la stagii de pregătire şi congrese internaţionale, în urma cărora informaţiile şi tehnicile sunt puse în practică la noi în oraş. Aceste schimburi de experienţă internaţionale sunt dovada adevăratei competitivităţi în domeniu. Implicând un constant efort de timp şi financiar, şi o continuă căutare a excelenţei, ele susţin alături de experienţa de ani de zile în oftalmologie, livrarea unui serviciu medical de calitate, şi la nivel avansat, pacienţilor locali. Respectul înseamnă servicii de calitate la un preţ corect.

Clinica Gauss demonstrează constant prin dr. Cristian Postolache că este un reper al oftalmologiei româneşti. Acesta are în palmares zeci de mii de cazuri de operaţii de cataractă, glaucom, cornee şi operaţii de reducere de dioptrii. Metodele folosite oferă beneficii majore pacienţilor: recuperare foarte rapidă a vederii, cicatrizare în condiţii de maximă siguranţă şi un risc minim de Infecţii sau hemoragii. Încurajăm persoanele care suferă de afecţiuni oftalmologice să apeleze la serviciile Clinicii Gauss din Piatra-Neamţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.