Acasă Sport Canotaj – Jocurile Olimpice, Rio 2016 / Canotoarea nemţeană Laura Oprea nu...

Canotaj – Jocurile Olimpice, Rio 2016 / Canotoarea nemţeană Laura Oprea nu a scăpat de ce s-a temut mai mult: Jefuită în Brazilia de lănţişorul de aur

1202
0
DISTRIBUIȚI

Câştigătoare a medaliei de bronz alături de celelate componente ale bărcii de 8^1 rame în cadrul ediţiei Jocurilor Olimpice din această vară, canotoarea nemţeană Laura Oprea a rămas fără bijuterii. Sportiva originară din satul Nisiporeşti, comuna Boteşti (Neamţ) a constata că-i lipsesc bijuteriile chiar înainte de întoarcerea acasă a delegaţiei lotului României. Într-una din zile, înainte de a pleca la plajă alături de celelalte colege canotoare, sportiva noastră îşi lăsase bijuteriile în camera de hotel, într-un sertar încuiat cu o cheie, chiar lângă pat. „Am plecat la plajă şi mi-am dat jos lănţişorul tocmai în ideea să nu-l pierd sau să nu mi-l smulgă cineva de la gât“, a povestit Laura. La revenirea în cameră, nemţeanca a constatat că nu scăpase de ceea ce se temea cel mai mult: fusese prădată de lănţişorul de aur. „Femeile de serviciu parcă ne urmăreau… sau chiar asta făceau! O lună de zile cât am stat la Rio, nu le-am văzut niciodată să facă şi ele curat cât suntem noi în cameră. Veneau doar când nu eram noi acolo“, a declarat o colegă de-a Laurei Oprea, componentă şi ea a bărcii 8^1 rame. Colegele canotoarei nemţene au descoperit că dublurile cheilor de la sertare erau plasate chiar sub primul sertar al comodei. Sportivele s-au plâns şefului de misiune al României, Alexandru Epuran. La rândul său, acesta a promis că va lua legătura cu autorităţile braziliene pentru a începe o anchetă.

Înainte de a fi prădată de lănţişorul de aur, canotoarea nemţeană Laura Oprea a aflat că urmează să fie premiată de COSR cu 42.000 de euro şi un autoturism Renault. Recompensa vine ca urmare a obţinerii medaliei de bronz în echipajul de 8^1 rame la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În plus, CSA Steaua, gruparea în curtea căreia este legitimată nemţeanca Oprea o poate premia pe sportiva noatsră cu până la 50% din cuantumul promis de la Comitetul Olimpic Sportiv Român.

Din Brazilia, canotoarele noastre sunt aşteptate să revină astăzi în ţară. Pe Aeroportul „Henri Coandă“ din capitală, Laura Oprea şi celelalte colege ale probelor olimpice de canotaj vor ateriza la ora 14.15. Handbalistele formaţiei olimpice a României au sosit deja în ţară încă de luni după-amiază. Cu aceeaşi aeronavă se întorc în ţară campioanele olimpice din echipa tricoloră de spadă împreună cu ceilalţi componenţi ai lotului de scrimă al Romaniei şi restul colegilor din loturile olimpice de gimnastică artistică, înot, judo masculin, box şi atletism. Mâine, tot la ora 14.15 va reveni acasă  restul delegaţiei României participantă în competiţia sportivă supremă mla nivel mondial, din care vor face parte sportivii din loturile de atletism, judo fete, lupte şi tir sportiv.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.