Acasă Administratie Campioni fără activitate în Parlament

Campioni fără activitate în Parlament

3754
1
DISTRIBUIȚI

S-au împlinit deja doi ani de când actualii parlamentari de Neamţ şi-au preluat mandatele şi au plecat în Legislativul naţional, nu înainte de a arunca praful obişnuit în ochii alegătorilor. Aşa cum era de aşteptat, dacă e să privim înapoi la bilanţul făcut în urmă cu un an, doi dintre nemţenii noştri au rămas şi după al doilea an de mandat campionii „muţeniei“ şi ai inactivităţii în plen. Este vorba despre de-putaţii PSD Dănuţ Andruşcă şi Ciprian Şerban, care ocupă primele locuri în topul celor mai delăsători aleşi la nivelul întregului Parlament.

Despre Dănuţ Andruşcă s-a tot vorbit în diferite contexte, atât timp cât a deţinut (mai mult cu de-a sila) funcţia de ministru al Economiei; însă, dacă alţii au făcut sute de comentarii despre el, în plen, alesul nemţean a decis să nu vorbească despre nimic şi să nu bifeze nicio responsabilitate din „fişa postului“ de parlamentar. Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie pe site-ul Camerei Deputaţilor Andruşcă apare doar ca semnatar al unor iniţiative legislative, alături de restul grupului parlamentar al PSD. Singura dată când alesul PSD Neamţ s-a adresat colegilor de cameră şi cetăţenilor a fost la momentul votului pe moţiunea de cenzură, care îl viza tocmai pe el, astfel că, s-a simţit mai degrabă obligat să facă acest lucru. Salvat de colegi la moţiune, după câteva săptămâni Andruşcă a scăpat de corvoada ministerului (fiind revocat împreună cu alţi minişti din cabinerul Dăncilă 1) şi s-a întors ca exponat inert în fotoliul comod din Camera Deputaţilor. Acolo unde va mai sta timp de doi ani, cel mai probabil în acelaşi „ritm“.

Cel cu care Andruşcă îşi împarte titlul de campion la „muţenie“ în Parlament este tot un PSD-ist nemţean – Ciprian Şerban. În urmă cu doi ani, când a fost propulsat de organizaţia judeţeană a PSD pentru funcţia de deputat, acesta a fost prezentat ca fiind un tânăr cu perspectivă şi iniţiativă… Ori, pesemne că Şerban a plecat la Bucureşti uitând iniţiativa acasă; de la depunerea jurământului, vocea nu i s-a mai auzit în plen. Ca să nu mai vorbim de interpelări, propuneri legislative individuale sau alte lucruri pe care orice parlamentar responsabil ar trebui să le aibă la activ la jumătatea mandatului; în cazul său, acestea pot fi numărate pe trei degete.

Desigur, pe lista campionilor la „inerţie“ mai sunt câţiva parlamentari, însă aceştia vor trebui să dea socoteală alegătorilor lor, pentru că sunt din alte judeţe. (R.C.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.