Acasă Eveniment Boschetarii – în atenţia Poliţiei Locale

Boschetarii – în atenţia Poliţiei Locale

266
0
DISTRIBUIȚI

Începând de ieri, Poliţia Locală Piatra-Neamţ a demarat o campanie de identificare a persoanelor fără adăpost care, odată cu venirea sezonului rece, încearcă să-şi amenajeze „bârloguri“  improvizate, refuzând cazarea în centrele specializate. Adăposturile provizorii identificate în subsoluri de bloc, în centrale dezafectate, sub balcoanele blocurilor de locuinţe sunt desfiinţate, iar persoanele depistate că au amenajat astfel de „dormitoare“ sunt verificate, sancţionate şi îndrumate spre Centrul de noapte din cartierul Speranţa, dacă provin din urbea de sub Pietricica. Persoanele domiciliate în alte localităţi sunt, de asemenea, îndrumate spre comunele sau oraşele de domiciliu, cu anunţarea prealabilă a direcţiilor de asistenţă socială şi a Direcţiei de Protecţie a Copilului, în cazul minorilor.

Un astfel de adăpost improvizat a fost identificat de agenţi sub balconul unui bloc din cartierul Precista. „Locatarii“ în cauză, doi bărbaţi în vârstă de 34 şi 38 de ani, din Piatra-Neamţ, au fost conduşi la sediul Poliţiei Locale, unde, în urma identificării, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 500 de lei fiecare, fiind somaţi, totodată, să igienizeze zona. Cei doi au fost încredinţaţi Direcţiei de Asistenţă Socială.

„Pe această cale, le solicităm cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria şi nici să nu tolereze amenajarea de astfel de «dormitoare» sub balcoane sau în alte spaţii şi să sesizeze de îndată Dispeceratul Poliţiei Local, la numărul de telefon 0233/231300, sau direct echipajele din teren. În acest fel ajutăm în mod civilizat aceste peroane aflate în nevoi, şi totodată, se poate contribui la menţinerea ordinii şi liniştii publice precum şi a curaţeniei şi esteticii oraşului“, a declarat Eugen Pancu, director executiv al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.  (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.