Acasă Eveniment Biserica din Drăgăneşti a ars de la o candelă

Biserica din Drăgăneşti a ars de la o candelă

397
0
DISTRIBUIȚI

Incendiul care a făcut scrum Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, din satul Râşca (al comunei Drăgăneşti), a pornit de la o candelă, potrivit sublocotenentului Irina Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“.

Aşa cum am relatat în ediţia precedentă, alarma s-a dat luni, pe la ora 14, când un sătean a văzut flăcările care ţâşneau din turla lăcaşului de cult. În acel moment, biserica era închisă după ce, în urmă cu o oră, se terminase slujba de Sfântul Andrei.

La faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Târgu-Neamţ cu trei autospeciale, maşina pentru lucru la înălţime, o ambulanţă SMURD, altă autospecială de stingere şi încă o maşină de lucru la înălţime din Piatra-Neamţ şi o autospecială de la Detaşamentul Roman. Lupta cu flăcările a durat aproximativ trei ore, abia la 15 incendiul fiind loca-lizat, evitându-se astfel propagarea la casa praznicală şi camera centralei. După încă două ore, incendiul a fost stins.

Flăcările au mistuit complet biserica din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, şi mai multe bunuri din aceasta. Pompierii au evacuat din interior o serie de obiecte de cult. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În altă ordine de idei, dar pe aceeaşi linie distructivă, ieri dimineaţă a mai izbucnit un incendiu la casa unui localnic din Pipirig. Flăcările au plecat de la o priză defectă şi au fost stinse de pompierii vo-luntari. Au ars zece metri pătraţi din acoperişul casei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.