Acasă Politica Bilanţ la PSD Neamţ

Bilanţ la PSD Neamţ

589
1
DISTRIBUIȚI

 

Deputaţii Ionel Arsene şi Ioan Munteanu, alături de viceprimarul Aurelia Simionică au susţinut o conferinţă de presă în care au realizat un bilanţ pentru anul 2014, din punct de vedere politic şi administrativ.

Ionel Arsene a început prin a menţiona că în ultimele zile în Neamţ au fost alocate 30 de mi-lioane de lei, din care 26 de mi-lioane au ajuns în visteria municipiului Piatra-Neamţ care va putea scăpa de datoria către          E-On.

El a menţionat că toate aceste alocări au fost aprobate după ce a discutat cu „premierul Victor Ponta şi Guvernul Ponta“.

Şeful PSD Neamţ a mai adăugat că în acest moment nu există localitate în Neamţ în care să nu se deruleze un proiect susţinut de guvern şi că, la capitolul dezvoltare, Guvernul Ponta a alocat, în 2014, 60 de milioane de lei pentru diferite proiecte de infrastructură în Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„Fondurile au fost alocate la toţi cei care au avut nevoie, indiferet de culoarea politică a primarilor. Este vorba de proiecte de asfaltare, canalizare sau extindere de reţele. Suntem între primele cinci judeţene din ţară care a beneficiat de fonduri guvernamentale“, a declarat Arsene.

O completare a adus-o Ioan Munteanu, care a dat exemplu  două localităţi în care nu au ajuns bani guvernamentali (Dumbrava Roşie şi Taşca). În schimb a dat drept exemplu comuna Pânceşti, în care pentru prima dată de la înfiinţare s-au asfaltat 11 kilometri de drumuri, „acolo unde până acum era doar colb“.

El a revenit asupra modului în care se vor distribui banii pentru funcţionarea localităţilor în România şi a amintit că amendamentul care a fost adoptat la aprobarea bugetului va asigura unităţilor administrative din România o sumă care le rezolvă partea de funcţionare din start.

Munteanu a amintit că în conformitate cu aprobările recente şi de bugetul propriu, o comună va primi diferenţa de la centru până la 1,5 milioane de lei, un oraş până la 6 milioane de lei şi un munici-piu până la 50 de milioane de lei, bani pe care îi vor folosi pentru activităţile de întreţinere. „Astfel se acordă o mai mare autonomie autorităţilor locale care nu vor mai sta cu teama că nu vor putea plăti activităţile curente cum este iluminatul public sau salariile“, a spus deputatul Munteanu.

(A.N.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.