Acasă Eveniment Bianca Ghelber – cea mai bună atletă română a anului 2022

Bianca Ghelber – cea mai bună atletă română a anului 2022

1025
0
DISTRIBUIȚI

Bianca Florentina Ghelber, campioană europeană la aruncarea ciocanului, a fost desemnată cea mai bună atletă a anului 2022 de către Federaţia Română de Atletism, care va premia cei mai buni sportivi şi antrenori ai săi într-o festivitate prevăzută vineri 16 decembrie la sediul FRA.

La Campionatele Europene de la Munchen, Bianca Ghelber (Perie) a cucerit aurul în proba de aruncarea ciocanului, cu un rezultat de 72,72 m. Sportiva romaşcană, antrenată de Mihaela Melinte, a devenit astfel prima atletă din România campioana europeană după 2002, când Ionela Ţîrlea urca la 400 m garduri pe prima treaptă a podiumului.

Despre Bianca Perie (măritată Ghelber) noi scriem în Realitatea de aproape 20 de ani. Încă de când era mic copil şi, după ce a încercat mai multe probe la atletism s-a oprit în cercul de aruncări. A ales aruncarea ciocanului şi, de la început, a aprins speranţa performanţei în inimile antrenorilor. Confirmarea aşteptărilor a venit rapid. Trei ani la rând, între 2005 şi 2007, a fost campioană mondială de junioare. În 2007 şi 2008 a fost de două ori campioană europeană de junioare. Apoi, la Campionatele Europene de tineret din (U23) din 2011 a câştigat medalia de aur. În acelaşi an a obţinut locul şase la Campionatul Mondial.

În anul 2015, la 25 de ani, devine mamă şi ia o pauză de la competiţii. Soţul ei, Viorel Ghelber, îi dă putere şi o încurajează că se va întoarce, cândva, în arenă. Şi revine. Antrenată de celebra Mihaela Melinte, Bianca reia munca la antrenamente. Ratează participarea la Olimpiada de la Rio, dar la Tokyo încheie finala pe locul al şaselea. Nu abandonează lupta şi e sigură că va veni şi o medalie. Aceasta a venit astă vară, la Munchen, după o aruncare fenomenală de 72,72 de metri. A aruncat cu 60 de centimetri mai departe decât a doua clasată!

Cea mai bună aruncare reuşită de Bianca Perie-Ghelber în carieră, este de 74,18 metri, la Olimpiada de la Tokyo.

Bianca are 32 de ani şi va continua să câştige.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.