Acasă Administratie Avocatul Poporului, anchetă la Spitalul Judeţean

Avocatul Poporului, anchetă la Spitalul Judeţean

1197
0
DISTRIBUIȚI

Ieri, reprezentanţii Avocatului Poporului, instituţie care se ocupă cu apărarea drepturilor şi libertăţile persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, au „descins“ la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ. Aceştia au zăbovit la unitatea sanitară, preţ de o oră şi jumătate, timp în care au cerut detalii despre modul în care a fost tratată pacienta de la Psihiatrie care, la 1nceputul săptămânii trecute, s-a aruncat de la etajul al IV-lea al imobilului unde era internată. Mai mult, aceleaşi persoane, venite de la o filială din Bacău, au cerut documente şi despre starea igienico-sanitară a spitalului, emise după un control, din luna septembrie, al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Atunci, DSP ar fi făcut un control, la sesizarea unor pacienţi internaţi în SJU, care au reclamat prezenţa gândacilor în saloane.

Extrem de interesant este faptul că DSP nu a fost anunţată despre această vizită. Lucru confirmat atât de directorul Anca Movilă, cât şi de purtătorul de cuvânt, medicul Mirela Grădinaru, de la această instituţie.

De la Spitalul Judeţean, deşi am încercat în mai multe rânduri să luăm legătura cu ei, directorul medical, Gabriela Bercea, şi purtătorul de cuvânt, Victor Marghidan, au părut mult prea ocupaţi pentru a se deranja cu o minimă informare.

Reamintim că, o pacientă internată la Psihiatria SJU Piatra-Neamţ, în vârstă de 25 de ani, s-a aruncat, duminică, 22 septembrie, la ora 15:45, de la etajul al IV-lea al clădirii. Aceasta a suferit mai multe fracturi (coloană cervicală stern, pubis, femur, tibie). Femeia a avut noroc, nimerind      într-un coş pentru transportat rufe, aflat în acel moment, sub fereastra de la care s-a aruncat. Potrivit datelor preliminare ale verificărilor efectuate de SJU, protocoalele referitoare la tratamentul şi siguranţa pacientului au fost respectate.

Rămâne de văzut dacă şi Avocatul Poporului este de aceeaşi părere.

(T. MARIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.