Acasă Social Au început înscrierile pentru Festivalul „Florile Ceahlăului“

Au început înscrierile pentru Festivalul „Florile Ceahlăului“

808
0
DISTRIBUIȚI

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ informează că au început înscrierile pentru Festivalul-concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineret „Florile Ceahlăului“, ediţia a 32-a, care se va desfăşura în perioada 13-15 martie, la Piatra-Neamţ.

Înscrierea la concurs se face pe baza fişei care trebuie descărcată de pe site-ul oficial al Festivalului – www.florile.ceahlaului.culturaneamt.ro, secţiunea Informaţii utile.

Ulterior, cei care doresc să participe la festival pot trimite această fişă, repertoriul de concurs şi partiturile pe adresa: Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“, Piatra-Neamţ, str. Ştefan cel Mare nr. 3A, 610101, prin fax la nr. 0233.214.026 sau la adresa de e-mail a competiţiei, cu menţiunea pentru Festivalul – concurs „Florile Ceahlăului“ 2020, până la data de 14 februarie.

Nu se pot înscrie în concurs cei care au obţinut Premiul I sau Trofeul Festivalului la o ediţie anterioară, excepţie făcând concurenţii care optează pentru o altă categorie de vârstă decât cea pentru care au obţinut distincţia.

Festivalul „Florile Ceahlăului“se desfăşoară pe două secţiuni: „Canto tradiţional românesc“ – în cadrul căreia pot participa copii şi tineri, solişti vocali de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani, ce vor concura în cadrul a trei categorii: 9 – 14 ani; 15 – 19 ani şi 20 – 25 ani; şi secţiunea „Instrumente populare“ (vioară, acordeon, ţambal, clarinet, trompetă, fluier, cobză, nai), în cadrul căreia pot participa copii şi tineri, solişti instrumentişti de muzică populară din România, cu vârste cuprinse între 9 şi 25 ani, care vor concura în cadrul a două categorii: 9-16 ani şi 17-25 ani.

Concursul se va desfăşura în doua etape: preselecţia naţională (17-20 februarie) şi etapa finală (13-15 martie).

Anunţarea finaliştilor se va face pe data de 21 februarie, pe pagina de internet a concursului.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.