Acasă Sport Atletism / În toamnă avem Campionat Naţional de alergare montană la Dămuc

Atletism / În toamnă avem Campionat Naţional de alergare montană la Dămuc

2917
0
DISTRIBUIȚI

l concursul este rezervat categoriilor seniori şi tineret şi se va desfăşura sâmbătă, 22 septembrie

În premieră, nemţenii se pregătesc de organizarea unei runde înscrise în calendarul oficial ca etapă de Campionat Naţional de alergare montană. Evenimentul atletic este anunţat în toamnă, în ziua de sâmbătă, 22 septembrie. Dămucul, cu zonele sale împădurite va fi gazda întrecerilor primei etape de Campionat Naţional de alergare montană. Distanţa concursului va măsura 30 de kilometri, iar între competitori sunt aşteptaţi la start sportivi din categoriile seniori şi tineret, atleţi care au împlinit deja vârsta de 19 ani. Profesoara Iulia Negură-Olteanu de la CS Ceahlăul Piatra-Neamţ este iniţiatoarea şi totodată organizatoarea acestui eveniment atletic important pentru judeţul nostru. Partener în acest proiect sportiv îi va fi un alt nemţean, fost performer ca voleibalist, Cătălin Nemţanu. Înainte de implicarea în organizarea evenimentului de alergare montană din toamnă, Cătălin Nemţanu şi-a adus o contribuţie însemnată în aducererea finalelor de Cupa României la volei (secţiunea feminină şi masculină), în Sala Polivalentă pietreană. Finala Campionatului Naţional de alergare montană de la Dămuc va fi în organizarea Asociaţiei Judeţene de Atletism Neamţ, cu sprijinul Primăriei Dămuc. La rândul lor, federalii vor trimite doar comisia de arbitri.

„Dacă la stadionul Municipal, în anii trecuţi, pe pista cochetei noastre arene pietrene nu s-au putut organiza concursuri din circuitul naţional din motive încă neînţelese, m-am gândit să aduc totuşi un astfel de eveniment important la noi în judeţ. Era păcat să nu profităm şi de relieful de care ne bucurăm“, spune profesoara Iulia Negură-Olteanu. Antrenoarea este cea care a parcurs şi decis, încă de anul trecut, traseul cursei Campionatului Naţional de alergare montană din 22 septembrie la Dămuc. Cea mai mare parte a cursei va fi desfăşurată pe drumul forestier şi în zona împădurită. „Întreaga distanţă a celor 30 de kilometri poate fi acoperită de un concurent bine pregătit în cinci ore. Cu siguranţă, competitorii nu vor ieşi din judeţ în traseele de pe durata cursei“, adaugă antrenoarea pietreană de atletism.  OK-ul pentru organizarea finalei CN de alergare montană, Iulia Negură l-a primit în decembrie anul trecut, la momentul şedinţei de calendar a evenimentelor din acest sezon.

În paralel cu desfăşurarea finalei Campionatului Naţional de alergare montană pentru seniori şi tineret, tot la Dămuc, în aceeaşi zi de 22 septembrie vor mai desfăşurate probele cu acelaşi specific de alergare montană pe distanţe diferite, dar destinate sportivilor amatori: semimaraton (21 km) şi maraton (42 km). La Piatra-Neamţ, profesoara Iulia Negură-Olteanu nu a găsit sprijin în ideea organizării unei finale de alergare montană, la nivel naţional. „Am încercat să aducem şi în oraşul nostru acest eveniment, cu o etapă scurtă de 4-6 kilometri, dar Primăria nu ne-a acceptat dosarul“.  (Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.