Acasă Politica Atacul la Chitic, faza pe sesizări

Atacul la Chitic, faza pe sesizări

1551
0
DISTRIBUIȚI

PSD Neamţ nu renunţă la ideea de a-l elimina pe Dragoş Chitic de la conducerea Primăriei Piatra-Neamţ. Învinşi, anul trecut, în două tentative de a-l înlătura prin votul consilierilor, pesediştii se folosesc acum de prefectul judeţului pe care încearcă să-l determine să semneze încetarea mandatului lui Dragoş Chitic. Despre discuţiile şi soluţiile căutate în „laboratorul“ de la prefectură am mai relatat. Acum însă prefectul a primit două sesizări scrise de la „cetăţeni interesaţi“ care sunt de părere că aleşilor locali care au decis să fie independenţi cu ocazia Ordonanţei 55 ce a permis migraţia politică timp de 45 de zile în 2014, nu le-ar mai permite legea să se înscrie în vreun partid. În principal sunt vânaţi de PSD consilierii locali din Piatra-Neamţ şi consilierii judeţeni. În 2014, în perioada de aplicare a ordonanţei pomenite ei au părăsit PDL şi au optat pentru calitatea de independent (la fel ca majoritatea aleşilor locali ai PDL, de fapt). Ulterior, ei au apărut alături de liberali, ba chiar unii dintre ei, precum Dragoş Chitic, au fost anunţaţi drept candidaţi ai PNL.

Ca să emită ordinul de încetare a mandatului având măcar o aparenţă de legalitate, prefectul ar avea nevoie de dovezi că aleşii vizaţi sunt membri ai unui partid politic.

 

A început corespondenţa prefect – PNL

 

Prefectul Vlad Angheluţă a fost prompt şi, după ce a primit prima sesizare, a trimis adresă la PNL Neamţ şi a solicitat date despre toţi consilierii vizaţi. A doua zi a trimis a doua adresă, în care se cer date despre situaţia politică a primarului Chitic. Chiar primarul a fost cel care a primit plicul şi l-a dat mai departe la cei care se ocupă de corespondenţă. „Ştiu despre ce este vorba. Am discutat cu senatorul Eugen Ţapu-Nazare chestiunea şi încă nu am luat o decizie. Este o încercare de a mă înlătura din funcţie, dar eu cred în continuare că prefectul va respecta legea şi nu va emite ordin de demitere“, a spus Chitic.

Primarul interimar de la Piatra-neamţ s-ar putea să aibă surprize dacă se aşteaptă ca pesediştii să acţioneze cu scrupule în acest caz. În cazul în care PNL va răspunde că cei menţionaţi în sesizări sunt membri PNL, prefectul ar avea acoperirea necesară pentru a emite ordinul de eliberare din funcţii. Apoi aceştia ar fi nevoiţi să umble prin instanţe pentru a dovedi că ordinul este pe lângă lege, ceea ce s-ar putea dovedi o chestiune de durată. Iar între timp, pesediştii s-ar vedea cu sacii în căruţă.

Deocamdată, în aşteptarea răspunsului de la PNL, prefectul a plecat pentru o săptămână în concediu de odihnă.

(Alex NECHITA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.