Acasă Administratie Arsene, acuzat de dezinteres faţă de problemele elevilor

Arsene, acuzat de dezinteres faţă de problemele elevilor

1776
2
DISTRIBUIȚI

Petru Apostoaia, recent ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, l-a acuzat, ieri, pe preşedintele Consiliului Judeţean – Ionel Arsene de dezinteres în ceea ce priveşte una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă elevii navetişti.

Mai exact, reprezentantul elevilor din întreaga ţară susţine că preşedintele CJ a preferat să meargă la „cea de-a şasea Întâlnire Diecezană a Familiilor“ în loc să onoreze întâlnirea stabilită cu reprezentanţii elevilor nemţeni pentru sâmbătă – 4 august, având ca temă decontarea cheltuielor de navetă ale liceenilor.

„Doamne ajută, dar de elevii nemţeni când ne ocupăm?“

„Pe data de 29 iunie 2018 am trimis o adresă către CJ, în care solicitam o întâlnire între Biroul Executiv al CJE Neamţ şi dl. preşedinte Ionel Arsene; am ataşat şi modelul petiţiei «Elevii vor decont pe bune!», pentru ca distinsul domn să ştie pe ce se va axa discuţia.

Patru zile mai târziu, pe 3 iulie, primesc un e-mail din partea instituţiei (…) Am fost programaţi în audienţă pe data de 4 august, urmând ca ora să ne fie anunţată ulterior. O lună de aşteptare pentru o discuţie de 45 de minute…

38 de zile mai târziu – 6 august. Nu am mai primit nicio veste în legatură cu acea audienţă, mă întrebam care e cauza. Intru pe Facebook şi, dintre multe postări din News feed, una iese în evidenţă: pe data de 4 august, dl. Arsene a participat la… «cea de-a şasea Întâlnire Diecezană a Familiilor». Foarte frumos, Doamne ajută, dar de elevii nemţeni când ne ocupăm?“, a răbufnit Petru Apostoaia.

Reprezentantul elevilor susţine că nu anularea audienţei fără    niciun avertisment a fost „cireaşa de pe tort“, ci faptul că nici până acum Consiliul Judeţean Neamţ nu a transmis răspunsul la petiţia „Elevii nemţeni vor decont pe bune!“.

„A fost depăşit termenul legal de 30 de zile. Drepturile elevilor sunt ignorate! Ce ne pasă, mai bagăm o slujbă, poate vine Dumnezeu, bate din palme şi totul se rezolvă“, a conchis, ironic, Petru Apostoaia.

Reamintim că petiţia „Elevii nemţeni vor decont pe bune!“ a fost lansată în mediul online, pentru strângere de semnături, la începutul lunii iunie. Petiţia a strâns aproape o mie de semnături în mai puţin de 24 de ore.

„În Legea Educaţiei Naţionale este stipulat faptul că elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, prin unităţile de învăţământ, pe bază de abonament. Totodată, în 2016 a fost introdus un tarif maxim per kilometru aferent abonamentului lunar pentru elevi. Astfel, operatorii de transport sunt obligaţi să respecte un plafon atunci când stabilesc preţul unui abonament lunar pentru elevi. Totuşi, o mulţime de elevi sunt obligaţi să aducă bani de acasă pentru a plăti diferenţa dintre costul abonamentului lunar şi suma decontată de unitatea de învăţământ, deşi ar trebui ca suma să fie acoperită integral“, şi-a justificat demersul preşedintele elevilor.

Ce i se cere, concret, preşedintelui Arsene? Să ia măsuri astfel încât în contractele care vor fi încheiate de acum înainte între Consiliul Judeţean şi operatorii de transport să fie prevăzut un tarif maximal al abonamentelor lunare pentru elevi.

Dinspre Ionel Arsene, deocamdată tăcere… (Liviu ILIE)

2 COMENTARII

  1. Poate se implica si persoana care este direct in contact cu problemele elevilor , cine este : TOCMAI
    FOSTA , ACTUALA PROFESOARA , ADICA DOAMNA PESEDISTA VIRLAN LUMINITA GEORGETA.
    Ce face ? Sta ca de obicei si FUMEAZA!!!!!
    Vai noua de asa cadre didactice !

    /

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.