Acasă Economic Apa Serv, ied cu două capre? Compania are în prezent două consilii...

Apa Serv, ied cu două capre? Compania are în prezent două consilii administrative. Care e cel legitim?

1620
0
DISTRIBUIȚI

La scurt timp după ce Consiliul de Administraţie al Apa Serv a fost revocat de Adunarea Generală a Acţionarilor, pe motiv de management defectuos, lucrurile la vârful companiei se complică şi mai mult.

În condiţiile în care aceeaşi AGA a numit deja o echipă administrativă nouă, vechea conducere executivă a furnizorului de apă spune că aceasta nu este validă, pentru că decizia a fost deja contestată în instanţă. Mai mult, directorul companiei anunţă completarea vechiului CA cu trei persoane selectate recent.

„Vechiul consiliu de administraţie era format din şapte persoane, dintre care trei au demisionat. Drept urmare, noi am solicitat firmei specializate în selectarea administratorilor, ADDECO SRL, demararea procedurii de completare a echipei administrative. Din 11 persoane înscrise, nouă au fost validate şi, în urma procesului de evaluare şi a punctajului obţinut, lista a fost înaintată către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AQUA Neamţ. Urmează ca Adunarea Generală a Acţionarilor să fie convocată şi, din cei nouă să se aleagă primii trei, cu cel mai bun punctaj. Aşa ar fi normal. Aşadar, Consiliul de Administraţie vechi este cel care trebuie completat. Ca urmare a contestării în instanţă lista administratorilor aprobată recent de AGA nu e înregistrată la Registrul Comer-ţului, deci nu este validă.“

Ori, aici, apare marea dilemă, părerile celor direct implicaţi fiind total opuse. De pildă, Neculai Puşcaşu – consilier judeţean membru al AGA spune că decizia de numire a noilor administratori este validă şi de necontestat.

„Conform mandatului primit de la Consiliul Judeţean, noi în AGA am aprobat noua componenţă, care e perfect valabilă. În prezent, este în vigoare ultima hotărâre AGA. Nu mi s-a adus la cunoştinţă, oficial, faptul că decizia a fost contestată; de fapt şi legea spune că la revocare nu se poate face contestare. Am văzut, doar, pe site-ul Tribunalului Neamţ, o intervenţie în care petent este Cătălin Dughir şi cei şapte membri ai Consi-liului de Administraţie revocat, iar la pârât apare Registrul Comerţului. Nu Adunarea Generală a Acţionarilor sau altcineva. Oricum, dacă e aşa, în final legea va decide,“ a declarat Ne-culai Puşcaşu.

Cel mai probabil, într-un final, cu siguranţă legea va decide care Consiliu de Administraţie este legitim şi care nu; dar, până atunci, apare inevitabil întrebarea: cine va lua deciziile la nivel de companie?

Candidaţii

Cei nouă candidaţi selectaţi de firma ADDECO SRL, din care AGA ar trebui să aleagă pe viitorii trei componenţi ai Consiliului de Administraţie al Apa Serv, sunt:

Augustin  Boer – senior consultant Business Advisory S.R.L.

Gelu Stan – director general S.C. Apa Canal S.A. Galaţi

Mihail Dorus – director tehnic, preşedinte al Consiliului de Administratie – S.C. Apa Vital S.A. Iaşi, membru provizoriu al C.A. – C.J. Apa Serv S.A. Neamţ

Constantin Iacoban – director general Autovest Service S.R.L.

Gabriel Cârlan – director general S.C. Nova ApaServ S.A. Botoşani

Ioan Munteanu – director general S.C. Confort Therm S.R.L Piatra-Neamţ

Aurelia Simionică – consilier juridic

Neculai Ivanov – team leader – Tahal Consulting Engineers LTD

Gelu Moldovanu – comisar al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, membru provizoriu C.A. – C.J. Apa Serv S.A. Neamţ

(Roxana ZAHARIA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.