Acasă Social Angajaţii din spitale, buni pentru detaşare

Angajaţii din spitale, buni pentru detaşare

648
0
DISTRIBUIȚI

Medicii şi asistenţii medicali din specialităţile Anestezie şi Terapie Intensivă, epidemiologie şi Boli Infecţioase, din spitalele judeţului, ar putea fi detaşaţi în alte judeţe, acolo unde unităţile sanitare nu mai fac faţă pacienţilor infectaţi cu Covid-19.

Potrivit unei adrese, trimisă Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi semnată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, listele cu angajaţii din specialităţile amintite au fost cerute pe fondul numărului ridicat de infecţii cu coronavirus.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice, discuţiile purtate cu Ministerul Sănătăţii, evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care indică persistenţa unui număr ridicat de infecţii cu coronavirusul SARS-CoV-2, în special prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, dar şi posibil prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate, vă rugăm să ne transmiteţi centralizat, la nivelul judeţului dumneavoastră, lista personalului medical (medici, medici rezidenţi şi asistenţi) din specialităţile Anestezie şi Terapie Intensivă, epidemiologie şi boli infecţioase, în vederea dispunerii detaşării personalului propriu, în cazul identificării unui deficit de personal, la nivelul unor unităţi sanitare din ţară.

De asemenea, vă adresăm rugămintea de a identifica persoanele dispuse pentru exprimarea acordului în vederea detaşării în altă unitate sanitară“, potrivit documentului citat.

În aceeaşi adresă, se menţionează şi legea pe baza căreia se pot face aceste detaşări. Totuşi, potrivit acesteia (Legea 136, din 18 iulie 2020), detaşarea nu se poate face fără acordul persoanei solicitate, decât prin ordin de ministru al Sănătăţii , pentru o perioadă de cel mult 30 de zile.

(M.T.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.