Acasă Politica Andrei Ignat – campanie pentru Primăria Piatra-Neamţ

Andrei Ignat – campanie pentru Primăria Piatra-Neamţ

1982
0
DISTRIBUIȚI

 

l candidatul liberal şi-a expus propriile proiecte pentru viitorul municipiului l el vrea parcuri industriale, ştergerea faimei de oraş de interlopi şi preţuri decente la apă

Andrei Ignat, unul dintre cei opt liberali înscrişi în cursa pentru a deveni candidatul formaţiunii la Primăria Piatra- Neamţ a început propria campanie, el fiind singurul liberal care a înţeles că trebuie să-ţi faci treaba pentru a ajunge să candidezi.

În cadrul unei conferinţe de presă, cu pliante şi chestionare pentru cetăţeni el a adus la cunoştinţa publicului proiectul său pentru viitorul municipiului Piatra Neamţ.

După ce a spus că Primăria Piatra Neamţ şi primarul s-au îndepărtat de cetăţeni şi nu i-a mai ascultat de ceva vreme, cu menţiunea că nu e vorba de colegul său Dragoş Chitic, ci de „fosta guvernare locală“, Ignat a trecut în revistă câteva dintre practicile politicienilor care au semănat, în campanii electorale, promisiuni şi au aruncat cu proiecte, „care în contextul economic actual sunt nişte minciuni gogonate“, a afirmat Ignat.

El propune cinci subiecte de discuţie pietrenilor şi a descoperit şi metoda prin care le va face cunoscute locuitorilor municipiului. „Voi împărţi cetăţenilor câte un pliant cu pla-nul meu şi câte o carte poştală pe care îşi vor putea scrie opiniile despre viitorul oraşului. Opiniile lor le aştept la sediul partidului sau la corturile pe care le voi amplasa în oraş. Pliantele şi cărţile poştale vor fi distribuite de voluntari din uşă în uşă sau la corturile care vor fi amplasate în mai multe zone din oraş“, a spus Andrei Ignat.

În pliantul pe care îl va înmâna cetăţenilor din Piatra Neamţ, Ignat a propus cinci soluţii. „Cea mai presantă dintre acestea este o strategie de dezvoltare economică a oraşului, care să le dea o şansă copiilor noştri să rămână acasă. Ori chiar să se întoarcă.           Tocmai de aceea, punctul central al programului pe care eu îl propun pietrenilor este implicarea primăriei în construcţia de parcuri industriale. Atât în perimetrul oraşului, cât şi în imediata apropiere, avem terenuri care permit amenajarea de parcuri industriale, în concesiune sau în parteneriat public privat, primăriei revenindu-i obligaţia de a pune la dispoziţia investitorilor reţelele de utilităţi şi căile de acces“, a menţionat Andrei Ignat.

Celelalte puncte propuse au în vedere schimbarea radicală a modului în care funcţionează relaţia primărie cetăţean, cu accentul pus pe eliminarea nepotismului şi a clientelismului politic; întărirea semnificativă a instituţiilor de forţă din oraş, „pentru a nu ne mai ruşina cu faima de singurul oraş care are o academie de infractori“, susţine Ignat.

El mai crede în concentrarea eforturilor primăriei către dezvoltarea zonelor de periferie, şi nu către centru, aşa cum s-a întâmplat până în prezent şi nu a uitat nici de „lăcomia ApaServ, care ne obligă pe noi, pietrenii, să plătim apa mult mai scump decât locuitorii altor oraşe din Moldova, astfel încât această situaţie să înceteze“, a mai spus Ignat. (A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.