Acasă Administratie Amendaţi pentru că au aruncat gunoiul aiurea

Amendaţi pentru că au aruncat gunoiul aiurea

398
0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii locali pietreni din cadrul Compartimentului Protecţia Mediului, au identificat, de la începutul acestui an, fie în baza verificărilor efectuate în teren, fie în urma monitorizării sistemelor de supraveghere video ce funcţionează atât la shelterele destinate colectării deşeurilor menajere cât şi a celor amplasate în mai multe zone de risc din municipiu, 25 de persoane care aruncau gunoiul în locuri nepermise. Ei i-au amendat pe vinovaţi cu 19.500 de lei.

„Este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri şi gunoaie de orice fel precum resturi de materiale, alimente, hârtii, obiecte uzate, gunoie de grajd. Astfel de fapte se pedepsesc cu sancţiuni contravenţionale ce pot ajunge până la 1.000 de lei, iar cetăţenii care constată astfel de încălcări ale legii ne pot anunţa la numărul de telefon 0233/231300“, a avertizat Irina Ştefănescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

Cetăţenii trebuie să ştie că mobilierul uzat, reziduurile provenite din construcţii sau demolări se depozitează, gratuit, doar în depozitele special amenajate. În Piatra Neamţ există două astfel de depozite: cartierul Dărmăneşti – zona Cimitirului Pietricica, pe strada Valea Albă şi cartierul Mărăţei – zona Staţiei de Salvare, pe strada Mărăţei. Shelterele din jurul blocurilor sunt destinate strict colectării deşeurilor menajere şi doar pentru asociaţiile de proprietari arondate! Alte tipuri de deşeuri nu se depozitează decât în locurile special amenajate! (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.