Acasă Eveniment Amendă de 10.000 de lei pentru spirt fără acte

Amendă de 10.000 de lei pentru spirt fără acte

725
0
DISTRIBUIȚI

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat, încă din momentul intrării în vigoare a Ordonenţei Militare 1, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilegale comise de firme şi persoane, pe fondul stării de urgenţă actuale, urmărindu-se atât activităţile comerciale cu produse alimentare şi alte produse de strictă necesitate cât şi cele cu produse din categoria dispozitivelor de protecţie sau medicale.

Cu titlu de exemplu, în ziua de 22 martie, oamenii legii au descoperit, la sediul unei societăţi comerciale din comuna Girov, 47 de sticle de alcool sanitar, scoase la vânzare. Pentru că patronul nu avea documente de provenienţă pentru produsele comercializate, marfa a fost confiscată, iar el a fost amendat cu 10.000 de lei.

„Verificările poliţiştilor au vizat situaţiile de majorare artificială a preţurilor, profitând de contextul actual şi modul de respectare de către agenţii economici a dispoziţiilor prevăzute la articolele 1 şi 2 din Ordonanţa Militară 1. În acest context, au efectuat verificări privind respectarea prevederilor impuse la 221 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind organizate cu precădere şi acţiuni de monitorizare a acestora. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 282.000 de lei. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost ridicate, în vederea confiscării, produse în valoare de peste 12.000 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, încălcându-se astfel prevederile legislaţiei în vigoare“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.