Acasă Politica ALDE garantează investiţii şi locuri de muncă pentru nemţeni

ALDE garantează investiţii şi locuri de muncă pentru nemţeni

1613
0
DISTRIBUIȚI

Candidat al Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Neamţ pentru Senat, Alexandru Mihai şi-a stabilit clar proiectele şi programele pe care le va pune în aplicare după alegerile din decembrie. În ultimii patru ani, el s-a remarcat drept unul dintre cei mai valoroşi politicieni locali. În calitate de consilier judeţean el a promovat şi a încercat să pună în practică soluţii realiste la problemele judeţului. Uneori a reuşit, alteori, nu. Şi-a dat însă seama că pentru a croi viitorul judeţului este nevoie ca la Bucureşti, în Parlament, nemţenii să fie reprezentaţi de un om deschis la minte, preocupat de soarta lor. „Degeaba ai cele mai bune proiecte, cele mai bune programe; dacă din Parlament şi de la Guvern nu există susţinere pentru punerea lor în practică, ele rămân doar pe hârtie. Şi ar fi păcat, pentru că programele noastre acoperă toate domeniile vieţii nemţenilor şi, odată puse în practică, ar schimba radical în bine viaţa locuitorilor acestui judeţ“, ne-a declarat Alexandru Mihai, candidat ALDE pentru Senat.

Un aspect deosebit de important pentru viitorul întregului judeţ este crearea de locuri de muncă. „În judeţul Neamţ se înregistrează o acută lipsă de locuri de muncă. După dispariţia industriei, după închiderea platformei de la Săvineşti şi a multor alte fabrici care asigurau locuri de muncă pentru toţi locuitorii judeţului, se impune o revitalizare a mediului de afaceri prin punerea în practică a unor proiecte majore, proiecte care vor genera locuri de muncă pe timpul derulării lor dar mai ales pentru viitor.

În acest sens, ne-am propus înfiinţarea unui parc industrial în zona Dumbrava Roşie – Săvineşti prin parteneriat public privat.

Construirea unui nou drum judeţean de la Piatra-Neamţ la Bacău, cu finanţare europeană. Un asemenea drum poate fi realizat în lunca Bistriţei şi va avea o utilitate multiplă:

– Realizarea unei rute alternative care va lega Piatra-Neamţ de Bacău, fluidizându-se astfel traficul rutier.

– Drumul va fi prevăzut cu benzi speciale pentru biciclişti, pe toată lungimea sa.

– Va fi îndepărtat pericolul inundaţiilor în localităţile învecinate râului Bistriţa. Realizarea acestui drum va permite dezvoltarea unui proiect integrat între Apele Române, Consiliul Judeţean, Guvern şi Uniunea Europeană. Acest proiect va avea ca rezultat final construirea unui dig între Piatra-Neamţ şi judeţul Bacău, dig pe care va fi amplasat drumul judeţean «Bistriţa». Prin derularea acestui proiect vor fi construite cel puţin patru noi poduri peste râul Bistriţa, poduri care vor lega şi mai strâns comunităţile.

ALDE şi-a propus dezvoltarea echilibrată a întregului judeţ. În acest context noi susţinem redeschiderea exploatării uraniului în zona Grinţieş. Este vorba de o investiţie de amploare, care se poate face respectând toate reglementările pentru protecţia mediului şi care va crea numeroase locuri de muncă (atât direct, în exploatare, cât şi indirect, prin dezvoltarea diverselor servicii). Foarte important este că aceste locuri de muncă vor fi garantate cel puţin douăzeci de ani, zăcământul de la Grinţieş fiind unul promiţător. Dincolo de beneficiile economice, deschiderea minei de la Grinţieş ar readuce acasă o mulţime din locuitorii din zonă care au plecat în Europa în căutarea unui loc de muncă, reîntregind astfel sute de familii“, a declarat Alexandru Mihai.

Nemţenii au dreptul să-şi îngrijească sănătatea în spitale şi dispensare moderne, utilate şi cu medici specialişti.

Nemţenii au fost vitregiţi în ultimii ani, confruntându-se cu o mulţime de neajunsuri atunci când au vrut să-şi îngrijească sănătatea. Tocmai de aceea, Sănătatea este unul din capitolele principale în programul ALDE pentru judeţul Neamţ.

„Noi ne-am propus asigurarea unor servicii la standarde europene pentru toţi locuitorii judeţului în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Aceasta se poate realiza prin asigurarea unei finanţări corespunzătoare, prin renovarea şi modernizarea tuturor secţiilor din Spitalul Judeţean şi prin atragerea medicilor specialişti la noi în judeţ şi sprijinirea acestora prin asigurarea de locuinţe, facilităţi pentru transport, specializări în ţară şi străinătate. Vom face toate demersurile şi vom crea toate condiţiile pentru ca la Neamţ să se construiască un nou spital judeţean mo-dern, care să cuprindă secţii pentru tratarea tuturor suferinţelor nemţenilor. Acesta va fi dotat cu heliport, şi absolut toate facilităţile necesare unei unităţi sanitare pentru a putea oferi servicii de calitate, ireproşabile.

De asemenea, vom înfiinţa dispensare medicale în mediul rural în aşa fel încât în fiecare comună să funcţioneze câte un dispensar precum şi câte un cabinet stomatologic“, a spus Alexandru Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.