Acasă Cultura Actorii de la „Nottara“ şi de la „Radu Stanca“ din Sibiu, pe...

Actorii de la „Nottara“ şi de la „Radu Stanca“ din Sibiu, pe scena de la Piatra-Neamţ

2656
0
DISTRIBUIȚI

Penultima zi a Festivalului „Pledez pentru tine(ri)“ aduce în atenţia publicului iubitor de teatru două piese: „Fazanul“ – un spectacol al Teatrului „Nottara“ din Bucureşti, şi „Antisocial“ – de la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu.

Primul spectacol programat în sala mare, de la ora 17.00, aduce pe scenă o pleiadă de actori ai teatrului bucureştean: Gabriel Răuţă, Şerban Gomoi, Ion Haiduc, Cătălin Babliuc, Sorina Ştefănescu, Laura Vasiliu, Raluca Gheorghiu Diana Roman, Ioana Calotă, Crenguţa Hariton, Alexandru Suciu, Alexandru Mike Gheorghiu, Liviu Chiţu. Aceştia vor da viaţă personajelor din spectacolul scris de Georges Feydeau, regizat de Alexandru Mâzgăreanu. „Fazanul“ este o comedie spumoasă, în care jocul aparenţelor, încurcăturile de tot soiul, imprevizibilul şi răsturnările de situaţie declanşează hohote de râs, iar rolurile se schimbă într-un ritm ameţitor, astfel că păcălitorul devine foarte uşor păcălit. Redescoperind în cheie modernă piesa lui Feydeau, îndrăzneţul regizor Alexandru Mâzgăreanu propune o montare nonconformistă, în care umorul ingenios este protagonist, iar moravurile sunt tratate cu delicateţe cinică. „Cred că o comedie de calitate presupune un mecanism bine pus la punct şi asta, mai ales, atunci când e vorba despre un text bulevardier. Aceasta a fost miza noastră, a mea şi a întregii echipe, şi tind să cred că, în mare, ne-a ieşit. Pe lângă povestea hazlie şi plină de încurcături, decorul, costumele, muzica şi interpretarea actorilor creează un tot care, atunci când se pune în mişcare, are ca rezultat râsul spontan şi inteligent“, declara regizorul Alexandru Mâzgăreanu.

De la ora 22.00, spectatorii sunt invitaţi să vizioneze tot un spectacol selectat în concurs, şi anume „Antisocial“ de Bogdan Georgescu. Este un spectacol realizat cu studenţii anilor I şi II de la master Arta Interpretării Caracterelor dramatice şi este produs de Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca“. Din distribuţie fac parte tineri actori extrem de talentaţi: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Şerban, Cristian Timbuş şi Maria Tomoiagă.

(S. DAMIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.